detector.media
16.07.2015 10:18
Режисер фільму про Чорнобиль «Російський дятел» веде переговори з каналами Arte та BBC
Режисер фільму про Чорнобиль «Російський дятел» веде переговори  з каналами Arte та BBC

Тривають переговори про показ документального фільму про Чорнобиль «Російський дятел» (виробництва України, США та Великобританії) з французько-німецьким телеканалом Arte та британським BBC. Про це під час показу стрічки на 6-му Одеському міжнародному кінофестивалі (ОМКФ) розповів режисер і продюсер фільму Чед Грасіа, повідомляє кореспондент «Детектор медіа» з Одеси.

 

Пан Грасіа відзначив, що продюсери телеканалів тривалий час розмірковують щодо доцільності показу.

 

Нагадаємо, у стрічці йдеться про радар  радіолокаційної станції «Дуга», розташований поблизу ЧАЕС. Досліджуючи причини аварії на атомній електростанції, герой стрічки приходить висновку, що причини вибуху слід шукати у роботі відповідальних за проект «Дуга».

 

Як повідомив Чед Грасіа, під час зйомок стрічки команда фільму записала 80 годин інтерв'ю з фахівцями щодо сигналів радарів, які траслювалися з Радянського Союзу. Невдовзі, сказав він, записи цих розмов команда проекту опублікує в інтернеті.

 

Детальніше про цей фільм читайте на «Детектор медіа» згодом в інтерв'ю з Чедом Грасіа.

 

Нагадаємо, стрічка Чеда Гарсії «Російський дятел» цього року здобула перемогу в номінації «Найкращий іноземний документальний фільм» американського національного фестивалю незалежного кіно «Санденс».З українського боку в роботі над стрічкою було задіяно Федора Александровича (виконавець головної ролі та художник-постановник)  та Артема Рижикова (оператор).

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY