detector.media
14.07.2015 20:42
У Twitter були зламані акаунти РНБО, Адміністрації Президента та Авакова фейками про «Правий сектор»
У Twitter були зламані акаунти РНБО, Адміністрації Президента та Авакова фейками про «Правий сектор»

13-14 липня було зламано офіційні акаунти в соціальній мережі Twitter Ради національної безпеки й оборони, Адміністрації Президента України, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, а також було зламано персональний сайт пана Авакова avakov.com. Про це пише «Українська правда».

 

Так, 13 липня у Twitter РНБО з'явилося повідомлення про відсторонення представника Україні в Спільному центрі координації та контролю Андрія Тарана та звинувачення його в держзраді. Пізніше відомство оголосило про злам свого аккаунта та заперечило звільнення пана Тарана.

 

Після цього у Twitter РНБО з'явилося повідомлення про те, що його контролює «Правий сектор» і почали з'являтися твіти із закликом до звільнення пана Тарана, підтримки «Правого сектору» та інше. Ці повідомлення наразі вилучені.

 

Зранку 14 липня РНБО відновила контроль над своїм акаунтом у Twitter.

 

Натомість зранку 14 липня було зламано Twitter-акаунт міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, де з'явилося фейкове повідомлення про нібито підготовку документів про зняття з керівника «Правого сектора», народного депутата Дмитра Яроша недоторканності.

 

Повідомлення з посиланням на сайт avakov.com з'явилося від імені Арсена Авакова. Пан Аваков підтвердив, що це був злам, і додав, що видалив фейкове повідомлення.

 

Також 14 липня було зламано Twitter-акаунт Адміністрації Президента, де теж з'явилося фейкове повідомлення про «Правий сектор». За словами представника прес-служби АП Яреми Духа, зловмисники змінили паролі. Близько 14:30 АП відновила доступ до свого Twitter.

 

У Службі безпеки України заявили, що мають попередню інформацію про осіб, які можуть бути причетні до зламу державних сайтів і аккаунтів у соцмережах. Про це повідомила на брифінгу речник СБУ Олена Гітлянська.

 

«У нас є попередня інформація про те, звідки і хто це міг зробити, але ми оприлюднимо її після завершення розслідування», - сказала вона.

 

За словами пані Гітлянської, СБУ вживає «всі необхідні заходи для того, щоб захистити офіційні державні сайти». Вона пообіцяла, що служба буде «думати» над тим, як захистити акаунти в соціальних мережах.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY