detector.media
14.07.2015 17:21
Правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві черкаського журналіста Василя Сергієнка
Правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві черкаського журналіста Василя Сергієнка

11 липня працівники прокуратури Черкаської області спільно з управлінням МВС в області затримали жителя міста Києва за підозрою у вчиненні тяжкого злочину - вбивства журналіста і громадського діяча Василя Сергієнка (на фото). Про це повідомляє сайт Генеральної прокуратури України.

 

Нагадаємо, 4 квітня невідомі викрали Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині. Наступного дня його тіло знайшли закатованим у лісі.

 

Підозрюваного затримали в Черкаської області разом зі ще двома особами під час вчинення ними іншого тяжкого злочину. За клопотанням слідчого і прокурора суд обрав затриманим чоловікам запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

 

«Досудове розслідування триває, вживаються заходи для проведення швидкого та об'єктивного розслідування, а також доведення вини інших осіб, які причетні до скоєння вказаного злочину», - повідомили в прокуратурі.

 

За фактом убивства Василя Сергієнка слідче управління черкаської міліції розслідує кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146, п. п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Процесуальне керівництво у кримінальному проваджені здійснює група прокурорів Черкаської області.

 

Нагадаємо, у всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували із журналістською діяльністю, зокрема серією статей, «що викривають злочинну діяльність одного із місцевих багатіїв-латифундистів "регіонала" Геннадія Бобова».

 

Сам пан Бобов натомість заявив, що оголошує нагороду в 50 тис. грн за інформацію, що дозволить слідству знайти Василя Сергієнка. «Переконаний, що викрадення В.Сергієнко має політичні цілі», - наголошував він.

 

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко звертався з проханням до генерального прокурора взяти під контроль розслідування обставин загибелі черкаського журналіста.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY