detector.media
14.07.2015 11:59
Телеканал «24» на вимогу «Опозиційного блоку» спростує помилку в цитуванні Михайла Ланя як депутата цієї фракції
Телеканал «24» на вимогу «Опозиційного блоку» спростує помилку в цитуванні Михайла Ланя як депутата цієї фракції

14 липня партія «Опозиційний блок» заявила, що вимагає вибачення і спростування від телеканалу «24» інформації про приналежність народного депутата Михайла Ланя до її фракції. Про це повідомила прес-служба політичної сили з посиланням на слова депутата «Опозиційного блоку» Юрія Павленка. Телеканал «24», до якого «Детектор медіа» звернулася по коментар, пообіцяв спростувати.

 

Михайло Ланьо є членом парламентської групи «Воля народу». Він обраний у виборчому окрузі №70 у Закарпатській області. Водночас у новинному сюжеті про розвиток подій у Мукачевому телеканал «24» процитував пана Ланя як народного депутата від «Опозиційного блоку».

 

В «Опозиційному блоці» вважають цю помилку «свідомою» та «провокативною». «Ми вважаємо, що це свідомий крок каналу. Мова йде фактично про спробу втягнути нашу політичну силу в розбірки, внаслідок яких загинули мирні люди і постраждали правоохоронці», - заявив Юрій Павленко.

 

За його словами, «Опозиційний блок» звернеться до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з вимогою дати оцінку діям телеканалу, а за необхідності - також до суду. Також «Опозиційний блок» вимагає від телеканалу «24» виправити свою помилку і чітко озвучити це в ефірі. Про помилку представники партії повідомили продюсера новин телеканалу «24» і відправили на канал офіційний лист із цього приводу.

 

«Детектор медіа» звернулася до прес-служби каналу «24» з проханням прокоментувати, чому сталася така помилка і чи буде мовник вибачатися. «Сталася прикра помилка. Телеканал "24" перепрошує і спростує інформацію, що не відповідає дійсності, у своєму ефірі», - повідомили в прес-службі.

 

Нагадаємо, в червні «Опозиційний блок» розповсюдив заяву, у якій стверджує, що «популярна газета "Вести"» зазнала «чергової атаки з боку влади» і вимагає від Кабінету Міністрів України і особисто від прем'єр-міністра Арсенія Яценюка припинити «злочинне переслідування незалежних ЗМІ».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY