detector.media
11.07.2015 16:09
У міліції заявили, що не забирали у Дмитра Перепелиці планшет, а журналіст не мав посвідчення
У міліції заявили, що не забирали у Дмитра Перепелиці планшет, а журналіст не мав посвідчення

У головному управлінні МВС України спростували інформацію про те, що їх співробітники забрали у затриманого журналіста Дмитра Перепелиці планшет і повідомили, що він не мав при собі редакційного посвідчення. Про це у коментарі «Детектор медіа» сказала заступник начальника відділу зв'язків з громадськістю столичної міліції Ірина Левченко.

 

Нагадаємо, 10 липня агентство «Українські новини» заявило, що представники Святошинського райуправління міліції незаконно затримали їх журналіста Дмитра Перепелицю під час розгону власників МАФів і кавових машин у Києві, а також забрали у нього редакційний планшет, на який він знімав подію. За повідомлення видання, журналіст пред'явив посвідчення свого ЗМІ.

 

«Ніщо не засвідчувало, що він журналіст - у нього не було ані посвідчення, ані бейджика. Під час сутички у штовханині працівники міліції  не могли з'ясувати його особу і що саме він там робив - писав матеріал чи щось інше. Тому його затримали, пізніше опитали. Про те, що він журналіст, ми дізналися з телефонного дзвінка редакції. Після того, як таким чином його особу встановили, журналіста відпустили», - зазначила пані Левченко.

 

Вона також заперечила звинувачення у тому, що співробітники МВС забрали у пана Перепелиці планшет: «Ми не маємо ніяких свідчень того, що журналіст тримав планшет в руках і звичайно, ніхто з міліціонерів нічого б у нього не відбирав. Зараз ми всі сподіваємося на очищення міліції і її успішне реформування».

 

Заступник начальника відділу зв'язків з громадськістю звернула увагу на те, що для запобігання подібних ситуацій - затримань правоохоронцями на декілька годин, журналістам слід завжди носити з собою посвідчення.

 

Як повідомляється на сайті ГУ МВС України, за фактом сутички в Святошинському районі було затримано 14 людей та розпочато кримінальне провадження за за ознаками ст. 356 КК України (самоправство). Пані Левченко зазначила, що журналіст у цій справі проходить як свідок.

 

Нагадаємо, 10 липня перший секретар Національної спілки журналістів України (НСЖУ)  Сергій Томіленко заявив, що очікує, що МВС оперативно надасть пояснення щодо інциденту з затриманням журналіста агентства «Українські новини» та буде поважати роботу співробітників ЗМІ. 

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY