detector.media
09.07.2015 16:30
Секретар НСЖУ пропонує конституційно заборонити державі та органам місцевої влади засновувати ЗМІ – Гройсман підтримує
Секретар НСЖУ пропонує конституційно заборонити державі та органам місцевої влади засновувати ЗМІ – Гройсман підтримує

Секретар Національної спілки журналістів України (НСЖУ), директор Коледжу преси та телебачення Гліб Головченко звернувся до голови Конституційної комісії Володимира Гройсмана з проханням внести зміни до Конституції України щодо заборони державі та органам місцевого самоврядування засновувати та видавати медіа. Про це повідомила прес-служба Коледжу преси та телебачення.

 

Журналіст висунув таку пропозицію під час роботи Парламентсько-громадської платформи «Конституційна реформа через суспільний діалог: Вдосконалення Основного Закону в світлі вітчизняної конституційної традиції» 9 липня.

 

«Якщо ми дамо органам місцевого самоврядування можливість засновувати ЗМІ - ми будемо мати державні князівства. Віддавши на місця гроші і владу, важливо не дати їм володарювати газетами та телебачення. Це величезна небезпека», - сказав у своєму зверненні пан Головченко.

 

У відповідь на це звернення голова Конституційної комісії Володимир Гройсман зазначив, що це дуже важливо. На його думку, такі зміни варто внести до Конституції.

 

«Ми послідовно за роздержавлення, тому в цьому питанні нема що обговорювати. Треба включати у розділ третій. Однозначно нема що владі робити у ЗМІ», - відповів спікер.

 

Нагадаємо, 17 червня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики підтримав законопроект № 1123 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», зареєстрований 1 грудня 2014 року народними депутатами Миколою Томенком та Олександром Абдулліним. Комітет рекомендує парламент прийняти законопроект у першому читанні за основу та в цілому.

 

Законопроект передбачає, що реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій здійснюється у два етапи: перший - протягом одного року з дня набрання чинності законом та другий - протягом наступних двох років.

 

На першому етапі здійснюється реформування друкованих ЗМІ та редакцій, які звернулися з відповідними клопотаннями та були внесені до переліку, що затверджується Кабінетом Міністрів України за поданням Держкомтелерадіо.

 

На другому етапі здійснюється реформування друкованих ЗМІ та редакцій, які не реформовані на першому етапі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY