detector.media
09.07.2015 14:25
У Києві стартує фестиваль кіно Данії LifeStyle
У Києві стартує фестиваль кіно Данії LifeStyle

21 липня в столичному кінотеатрі «Київ» розпочнеться  фестиваль «LifeStyle. Кіно Данії». У програмі буде представлено шість данських стрічок - «Оплески», «Хедхантер», «Над вулицею, під водою», «Любов і гнів», «Невдалі фото рідкісних птахів», «Карла і Йонас». Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими та англійськими субтитрами або з українським закадровим перекладом.

 

«Оплески»   (Applaus). Драма, 85 хв. Режисер Мартін Зандвліет. У ролях Паприка Стін, Майкл Фелчіу, Сара-Марі Мальта, Шанті Роні. Сюжет: Театральна актриса Теа Барфоед досягла всього - успіху, глядацького обожнювання і визнання критиків. Але особисте життя героїні було принесене в жертву всенародній любові... Теа хоче знову стати господинею своєї долі, довести - і самій собі, і колишньому чоловіку,  що здатна направити своє життя в потрібне русло.  Нагороди: Приз за кращу жіночу роль у Карлових Варах, Приз за кращу жіночу роль - Pune Int. Film Festival (Індія), Гран-Прі на 20-му МКФ, Сан-Хосе, Каліфорнія (США). Фільм демонструється мовою оригіналу з українськими та англійськими субтитрами.

 

«Хедхантер»    (Headhunter). Трилер, 108 хв. Режисер Румле Хаммерих. У ролях Ларс Миккельсен, Шарлотта Манк, Бухард Форстротер, Шарлотта Фиш, Пребен Харрис. Сюжет: 35-річний Мартін Вінг, колишній бізнес-журналіст, а тепер успішний рекрутер, підбирає топ-персонал для великих корпорацій. Одного разу Мартіну надходить замовлення від власника скандинавського концерну: підібрати наступного керівника корпорації. Герой несподівано для себе потрапляє в круговерть жорстокої боротьби за владу... Фільм демонструється мовою оригіналу з українськими та англійськими субтитрами.

 

«Над вулицею, під водою» (Over gaden under vandet). Фантазія, 90 хв. Режисер Шарлотта Сіелінг. У ролях Сайд Баббет Кнудсен, Ніколя Браттн, Еллен Хейлінгс, Андерс Берселсен, Еллен Найман. Сюжет: У житті Аска та Енн усе складається якнайкраще: чудові діти, фешенебельний будинок, блискучі кар'єрні перспективи. Але одного разу Аск вирішує, що їм... потрібно певний час пожити окремо. Енн у розпачі: що привело чоловіка до такого рішення? Може, Аск їй зраджував? Чи вона в чомусь вела себе нерозумно? Проте, потік змін вже не спинити... Рішення Аска кидає героїв у вир пристрастей та дивних почуттів. Фільм демонструється мовою оригіналу з українськими та англійськими субтитрами.

 

«Любов і гнів»  (Vanvittig forelsket). Психологічна драма, трилер, 95 хв. Режисер Мортен Гізі. У ролях Сирон Мелвілл, Сара Йорт, Дія Чукіч, Шарлотта Фікс, Естер Бьоркс. Сюжет: Даніель - студент консерваторії, перспективний і талановитий піаніст. На хлопця чекає блискуче майбутнє. Проте... юнак закохується. Поступово Софі стає для нього усим. Молоді люди починають жити разом, а почуття Даніеля поступово набуває патологічних рис. Недовіра до коханої та одержимість думками про зраду обійдеться хлопцеві дуже дорого. Нагороди: Приз глядацьких симпатій на 39-му кінофестивалі  «Молодість», Берлінський Міжнародний кінофестиваль - приз Гільдії  німецького артхаусного кіно, МКФ у Монреалі - Кращий актор - Сирон Мелвілл. Фільм демонструється мовою оригіналу з українськими та англійськими субтитрами.

 

«Невдалі фото рідкісних птахів» (Fuglejagten). Драма, мелодрама, пригоди, 90 хв. Режисер Крістіан Дюек'єр. В ролях Олівер Метлінг Сьонндергаард, Ларс Брігманн, Єспер Асхольт, Ніколас Бро, Шарлотта Фіч, Єспер Лангберг. Сюжет: 12-річний Віктор та його батько Єспер обожнюють птахів. Вони збираються взяти участь у щорічному фотоконкурсі, де потрібно знайти найрідкіснішу птицю. Віктор хоче виграти перший приз - путівку на Босфор для батька. У хлопця для цього з'являється реальний шанс: основний суперник Віктора Даніель зламав ногу. Але рішення суперника все ж взяти участь в змаганні, примушує Віктора піти на обман. Величезний скандал, що виник, закінчується неочікувано. Номінація: Robert Festival (Данія) - Кращий фільм. Фільм демонструється мовою оригіналу з українським закадровим перекладом.

 

«Карла і Йонас» (Karla og Jonas). Пригоди, мелодрама, 86 хв. Режисер Шарлота Сакс Боструп. В ролях Єлєна Арндт-Йєнсен, Джошуа Берман, Нанна Коппел, Ніколай Стовринг Хансен. Сюжет: Після літніх канікул, під час яких Карла познайомилася з Йонасом, дівчинка тільки й може думати, що про нього. Адже Йонас - перший хлопчик, який поцілував її. За порадою своєї подруги Карла наважується подзвонити йому, і Йонас запрошує дівчинку на свій день народження. Хлопець живе в невеликому центрі для дітей, що залишилися без піклування батьків. Він дуже сумує без матері, про яку майже нічого не знає. Тоді Карла вирішує допомогти Йонасу знайти його справжню маму. Номінація: Robert Festival  (Данія) - Кращий фільм.  Фільм демонструється мовою оригіналу з українським закадровим перекладом

 

Розклад сеансів можна переглянути на сайті кінотеатру «Київ».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY