detector.media
07.07.2015 15:39
В Україні режисери-бакалаври зможуть претендувати на здобуття фінансування дебютних фільмів
В Україні режисери-бакалаври зможуть претендувати на здобуття фінансування дебютних фільмів

В Україні претендувати на отримання фінансування своїх дебютних робіт зможуть також режисери, що мають лише диплом бакалавра. Відповідні зміни у Міністерстві культури  за пропозицією Державного агентства України з питань кіно, внесли до наказу №1076 від 28.09.12р. про затвердження Методичних рекомендацій щодо застосування граничних термінів проведення періодів (етапів) виробництва фільмів за видами, хронометражем та форматом. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

 

Також він додав, що оновлений наказ передбачатиме рівні можливості для залучення до роботи над фільмами-дебютами студій усіх форм власності незалежно від хронометража стрічки.

 

Як відомо, вищі навчальні заклади наразі випускають фахівців з такими освітньо-кваліфікаційними рівнями, як бакалавр та магістр.

 

В методичних рекомендаціях освітньо-кваліфікаційний рівень дебютантів зазначається в біографічних довідках, які супроводжують їхні проекти.

 

У пункті 3.2 наказу  №1076  зазначалося, що повнометражний фільм-дебют може створюватись лише на кіностудіях державної форми власності.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY