detector.media
06.07.2015 09:47
У Літній кіношколі ОМКФ-2015 виступить Марко Мюллер
У Літній кіношколі ОМКФ-2015 виступить Марко Мюллер

Італієць Марко Мюллер, фестивальний менеджер з більш, ніж 30-річним стажем на керівних посадах кінооглядів класу А, колишній глава кінофестивалів у Локарно, Роттердамі, Римі та Венеції, кінокритик, історик кіно і продюсер, прочитає майстер-клас для студентів Літньої кіношколи 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ). Про це повідомляє прес-служба ОМКФ.

 

Марко Мюллер дебютував в якості директора на Роттердамському МКФ, 10 років очолював кіноогляд у швейцарському Локарно і 7 років керував Венеціанським кінофестивалем, після чого зайняв пост арт-директора Римського МКФ. Він одним з перших познайомив європейського глядача з азіатськими фільмами, зокрема китайським кінематографом, і відкрив кілька талановитих кінематографістів, відомих сьогодні у світі - від Аббаса Кіаростамі до Вонга Кар-Вая. Серед найуспішніших спродюсованих ним фільмів: «Таємне голосування» Бабака Паямі (5 нагород Венеціанського МКФ), «Шкільні дошки» Саміри Махмальбаф (Приз Журі в Каннах) і «Нічия земля» Даніса Тановіча (Оскар за кращий іноземний фільм).

 

Марко Мюллер - знанийу світі фестивальний менеджер

 

Зараз Мюллер продовжує писати есе і статті про кінематограф і візуальне мистецтво в періодичні видання, а також займається викладацькою діяльністю. У рамках Літньої кіношколи ОМКФ-2015 він прочитає свою лекцію «Винаходячи фестивалі для глобальної аудиторії».

 

Нагадаємо, 6-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться 10-18 липня. Фестиваль отримав 670 заявок на участь у конкурсі. У червні стало відомо, що конкурсній програмі ОМКФ-2015 буде представлено 24 українські фільми.  Фільмом-відкриттям 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) стане сюрреалістична комедія «Реальність» французького кінорежисера Квентіна Дюпье

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY