detector.media
03.07.2015 13:09
Пилип Іллєнко відвідав кіностудію «Бабельсберг» та обговорив практику відшкодувань ПДВ для іноземних кіновиробників
Пилип Іллєнко відвідав кіностудію «Бабельсберг» та обговорив практику відшкодувань ПДВ для іноземних кіновиробників

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко відвідав німецьку кіностудію  «Бабельсберг» (Babelsberg) та зустрівся з її керівником Карлом Вебкеном (Carl L. Woebcken). Як він зазначив на своїй сторінці у Facebook, це відбулося під час «Днів українського кіно у Берліні».

 

Як зазначено на сайті студії, значну увагу її менеджмент приділяє фінансовим стимулам для кіно виробників.

 

Голова Держкіно та керівник кіностудії обговорили можливості проведення європейськими продакшнами зйомок в Україні, а також практику податкових відшкодувань (tax incentives) для іноземних кіновиробників у Німеччині.

 

Як акцентував пан Іллєнко, він виступає за стимули для іноземних кіновиробників в Україні. «Запровадження системи tax incentives може стати одним з основних стимулів залучення західних (і не тільки) продюсерів для зйомок в Україну і є цілком виправданим економічним кроком, адже іноземний виробник забезпечуватиме роботою не тільки кіноіндустрію (студії, рентали, сервісні компанії, творчі і технічні кадри), але й приноситиме гроші в дотичні галузі (готелі, транспорт, заклади харчування, індустрія розваг, туризм, банківський сектор тощо)», - зазначив пан Іллєнко.

 

Також він акцентував, що співпраця з іноземними продакшнами цікава й щодо запозичення їхнього досвіду - зокрема, в доступі до сучасних технологій і практик кіновиробництва.

 

Кіностудію «Бабельсберг» було засновано в 1912 році. Від початку вона носила назву UFA, надалі, в часи НДР - DEFA. За даними Deutsche Welle, в 2004 році збідніле підприємство за 1 євро придбала інвестиційна група на чолі з Карлом Вебкеном. Відтоді справи кіностудії пішли вгору.

 

Підприємство спеціалізується на послугах у виробництві масштабних кінофільмів, незалежних стрічок і телешоу для Німеччини і міжнародних проектів. У Потсдамі поблизу Берліна на території 39 акрів (близько 16 гектарів) діє 20 павільйонів, а також локації для відкритих зйомок.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.studiobabelsberg.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY