detector.media
02.07.2015 14:05
СБУ пояснила причини видворення за межі України журналістки російського «Первого канала»
СБУ пояснила причини видворення за межі України журналістки російського «Первого канала»

Служба безпеки України (СБУ) повідомляє, що примусовим видворенням з території України журналістки російського «Первого кнаала» Олександри Черепніної було заблокувало «проведення інформаційно-пропагандистської кампанії спецслужб Росії». Про це йдеться у повідомленні на сторінці СБУ у Facebook.

 

СБУ повідомляє, що журналістка російської телекомпанії «Первый канал» Олександра Черепніна 19 червня прибула до України «з намірами деструктивного впливу на вітчизняний медіа-простір».

 

В її сюжеті, що оприлюднив «Первый канал» 24 червня, зображені:


- малолітні діти, які через нібито «деструктивне виховання активно закликають до міжнаціональної ворожнечі та знищення громадян РФ»;


- школярі, у яких на «державному рівні активно виховують почуття ненависті до громадян РФ»; 


- військовослужбовці Збройних сил України, яких названо «бойовиками, що беруть участь в ідеологічній обробці дітей з метою популяризації ненависті до Росії та розпалювання міжнаціонального конфлікту».

 

«Службою безпеки України прийнято рішення про блокування деструктивних дій журналістки «Первый канал». Вчора її затримано та примусово повернуто до Російської Федерації. Також Олександрі Черепніній заборонено в'їжджати до України терміном на три роки», - повідомляє СБУ.

 

Нагадаємо, 1 липня стало відомо, що Служба безпеки України депортувала з країни журналістку російського «Первого канала» Олександру Черепніну за антиукраїнську діяльність.

 

«Сьогодні вислано журналістку "Первого канала" Олександру Черепніну із забороною на в'їзд до України на три роки", -заявили в прес-центрі СБУ. При цьому в СБУ зазначили, що підставою для видворення журналістки з країни стала її «антиукраїнська деструктивна діяльність».

 

2 липня Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом депортації з території України журналістки російського «Первого канала» Олександри Черепніної. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував видворення з території України кореспондента російського «Первого канала» і  назвав ці дії з боку СБУ «категорично неприйнятними».

 

«Детектор медіа»

Фото - СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY