detector.media
02.07.2015 12:40
У Кремлі заявили, що журналістам в Україні небезпечно працювати не тільки на Донбасі, але й у Києві
У Кремлі заявили, що журналістам в Україні небезпечно працювати не тільки на Донбасі, але й у Києві

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков замість відповіді на запитання «Русской службы новостей», чи відомо Кремлю про видворення з Києва російської журналістки, заявив, що  «Україна давно стала місцем, де небезпечно і важко працювати представникам ЗМІ». Слова пана Пєскова наводить «Русская служба новостей».

 

«На жаль, ми констатуємо абсолютну нетерпимість до свободи ЗМІ, у свободі інформації, нетерпимість до плюралізму думок», - заявив Дмитро Пєсков.

 

У зв'язку з цим Кремль закликав усіх російських журналістів, що працюють в Україні, бути вкрай обережними. «На жаль, це стосується не тільки Донбасу, де небезпечно просто фізично, але це стосується і столиці - Києва», - підкреслив прес-секретар президента Росії.

 

При цьому він зазначив, що небезпечно перебувати на території України не тільки російським журналістам, але й представникам ЗМІ інших країн.

 

Водночас Дмитро Пєсков прокоментував видворення з території України кореспондента російського «Первого канала» і  назвав ці дії з боку СБУ «категорично неприйнятними».

 

Нагадаємо, 1 липня стало відомо, що Служба безпеки України депортувала з країни журналістку російського «Первого канала» Олександру Черепніну за антиукраїнську діяльність.

 

«Сьогодні вислано журналістку "Первого канала" Олександру Черепніну із забороною на в'їзд до України на три роки", -заявили в прес-центрі СБУ. При цьому в СБУ зазначили, що підставою для видворення журналістки з країни стала її «антиукраїнська деструктивна діяльність».

 

2 липня Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом депортації з території України журналістки російського «Первого канала» Олександри Черепніної. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY