detector.media
01.07.2015 17:42
Московський міський суд відхилив апеляцію Савченко про звільнення її як делегата ПАРЄ
Московський міський суд відхилив апеляцію Савченко про звільнення її як делегата ПАРЄ

Сьогодні, 1 липня, Московський міський суд відхилив апеляцію захисту української льотчиці, народного депутата Надії Савченко на утримання її під вартою у зв'язку з імунітетом як делегата Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Про це повідомляє «Укрінформ».

 

Нагадаємо, 6 травня Басманний райсуд Москви визнав, що згідно з наданими документами Надія Савченко є делегатом ПАРЄ. Водночас її імунітет як делегата ПАРЄ було визнано «функціональним» і у звільненні з-під варти відмовлено.

 

1 липня у Московському міському суді відбувся розгляд апеляційної скарги на рішення Басманного райсуду Москви. На засіданні був присутнім адвокат української громадянки Ілля Новіков. Надія Савченко брала участь у засіданні в режимі телетрансляції. Також були присутні генеральний консул України Геннадій Брескаленко і Віра Савченко.

 

Захист наполягав на визнанні імунітету Надії Савченко як делегата ПАРЄ і її звільненні з цієї причини. Як і раніше, імунітет делегата ПАРЄ суд визнав «функціональним», а тому у звільненні з-під варти відмовив.

 

Нагадаємо, 10 червня суд у Москві продовжив арешт Надії Савченко до 30 вересня. Таким чином, були відхилені заперечення адвоката Іллі Новікова проти утримання його підзахисної під вартою у зв'язку з її імунітетом як члена ПАРЄ, а також процедурними неточностями під час оформлення клопотання Слідчим комітетом Росії. Попередній термін утримання під вартою Надії Савченко закінчувався 30 червня.

 

21 травня Слідчий комітет Російської Федерації закінчив слідство у справі Надії Савченко. «Далі ознайомлення зі статтею 217 Кримінально-процесуального кодексу  Російської Федерації», - зазначив її адвокат Марк Фейгін. За його словами, вивчення матеріалів справи, імовірно, завершиться в другій половині липня.

 

24 квітня російське слідство пред'явило Надії Савченко звинувачення в остаточній редакції: пособництво у вбивстві двох журналістів ВДТРК улітку 2014 року на Донбасі, незаконному перетині кордону Росії, хоча наявні багато доказів того, що льотчицю викрали і перевезли через російський кордон. Вона своєї «провини» не визнала.

 

Наприкінці березня Російська Федерація офіційно відмовилася визнати дипломатичний імунітет народного депутата, делегата України в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Надії Савченко. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY