detector.media
01.07.2015 16:46
ОМКФ-2015 оголосив повну програму секції Film Industry Office
ОМКФ-2015 оголосив повну програму секції Film Industry Office

В рамках секції Film Industry Office 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ), яка відбудеться з 14 по 17 липня, традиційно пройде ряд спеціальних подій, спрямованих на підтримку і розвиток української кіноідустрії і міжнародне просування українського кінематографа: пітчинг і WorkinProgress, серія презентацій, панельних дискусій та майстер-класів, інноваційний проект «Terrarium. Сценарний практикум», а також спеціальні позаконкурсні покази.

 

Відкриє секцію 14-го липня презентація шведського документаліста Алекса Ширяєва «B2B DOC. Мережа документалістики від Балтії до Чорного моря» про можливості інтеграції документалістів пострадянського простору в європейський кіноринок. В рамках сесії Made In Ukraine, Produced In UK Британська рада в Україні та Docudays UA розкажуть про можливості для українських режисерів неігрового кіно у Великобританії. Також вони проанонсують The Guardian Pitch - конкурс для українських документалістів, переможець якого отримає 5000 фунтів стерлінгів на виробництво фільму. Свої презентації проведуть представники кінокомпанії Film.ua і Одеської кіностудії.

 

У другий день роботи Film Industry Office відбудеться панельна дискусія «Розвиток кіноіндустрії в регіоні: перспективи та інструменти» за участю Бригіти Мантей (фонд Medienboard Berlin-Brandenburg), Пилипа Іллєнка (Державне агентство України з питань кіно), Давида Вашадзе (Національний кіноцентр Грузії) і Даріуша Яблонського (Apple Film Production).

 

 

На пітчинг-презентаціях 16 липня буде представлено 10 проектів повнометражних фільмів українського виробництва (або ко-продукції з Україною), які будуть боротися за грошовий приз у розмірі 50 000 грн від партнера секції FilmIndustryOffice - девелоперської компанії UDP. Серед них: копродукція «Іній» литовського режисера і члена журі міжнародного конкурсу 6-го ОМКФ Шарунаса Бартаса; драма Дмитра Сухолиткого-Собчука «Памфір», співпродюсером якої виступив польський режисер Кшиштоф Зануссі; трагікомедія «Синагога», заснована на незакінченому творі Франца Кафки, продюсер проекту Олена Єршова, член журі національного конкурсу ОМКФ; повнометражний дебют призера 4-го Одеського МКФ Максима Ксенди «Танк» і копродукційний проект «Червоний» Ахтема Сеїтаблаєва, переможця Національної конкурсної програми ОМКФ-2012. Крім того, поза конкурсом буде презентовано проект Каннського призера Мирослава Слабошпицького «Люксембург» про життя в Чорнобильській зоні.

 

Цього року спільно зі сценарної майстерні Terrarium. Script Project і літературним конкурсом «Коронація слова» Одеський міжнародний кінофестиваль запустив освітній проект «Терратірум. сценарний практикум». Програмою проекту передбачено повний розбір сценаріїв, які пройшли конкурсний відбір, колективне обговорення разом з наставниками, цикл лекцій та майстер-класів, а також читання сценаріїв професійними акторами публічно. Серед тьюторів триденного сценарного практикуму заявлений британський кінематографіст Пітер Веббер, який очолював журі міжнародної конкурсної програми 5-го Одеського МКФ.

 

17 липня відбудеться традиційна презентація проектів на фінальній стадії виробництва WorkinProgress. У списку фіналістів - 10 повнометражних фільмів, створених в Україні або в українській копродукції, серед яких 6 документальних стрічок. Володимир Тихий представить неігровий детектив «Бранці» про учасників трагічних подій в центрі Києві 20 лютого. Аліна Горлова бере участь у презентації із своїм кінодослідженням урочища в Черкаській області - Холодний Яр. Кращий кінопроект за рішенням експертного журі буде нагороджений призом в еквіваленті 3000 доларів на перельоти Офіційного авіаперевізника Одеського кінофестивалю, авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України» (МАУ).

 

Вперше в рамках WorkinProgress пройдуть спеціальні покази незавершених кіноробіт. Фрагменти документальної стрічки про незаконно заарештованого українського режисера «Звільнити Олега Сенцова» продемонструє продюсер картини Марія Гаврилова; минулорічний переможець секції Тарас Ткаченко покаже відзнятий матеріал фільму «Гніздо горлиці» з Віталієм Лінецьким у головній ролі; член журі Національного конкурсу 6-го ОМКФ Сергій Буковський представить свій проект «Океан Ельзи. Backstage»; російський документаліст Віталій Манський покаже свою картину «Рідні» про сім'ю, розділену подіями в Україні. Також у програмі - проекти грузинських кінематографістів на стадії виробництва: «Оголена» Ніно Басилая, «Літо завмерлих фонтанів» Вано Бурдулі і «Уроки сну» Русудан Пірвелі.

 

Закриє роботу секції Film Industry Office офіційна церемонія нагородження кращих проектів пітчингу і Work in Progress, яка пройде 17 липня в Фестивальному палаці - Одеському академічному театрі музичної комедії ім. М. Водяного.

 

Нагадаємо, 6-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться 10 - 18 липня. Фестиваль отримав 670 заявок на участь у конкурсі. У червні стало відомо, що конкурсній програмі ОМКФ-2015 буде представлено 24 українські фільми.  Фільмом-відкриттям 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) стане сюрреалістична комедія «Реальність» французького кінорежисера Квентіна Дюпье

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY