detector.media
01.07.2015 12:07
Discovery купила права на трансляцію Олімпійських ігор у Європі і створить канал Olympic Channel
Discovery купила права на трансляцію Олімпійських ігор у Європі і створить канал Olympic Channel

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) продав телевізійні та мультиплатформенні права на трансляцію Олімпійських ігор в період з 2018 по 2024 рік на території Європи компанії Discovery Communications, до якої входить канал Eurosport. Компанії планують разом запустити новий спортивний канал для європейського глядача - Olympic Channel. Про це повідомила прес-служба МОК 30 червня.

 

Discovery Communications отримує ексклюзивні права вартістю в 1,3 млрд євро, які поширюються на всі платформи - ефірне телебачення, платне телебачення, інтернет і мобільне телебачення на 20 мовах в 50 країнах і регіонах Європи, за винятком Росії.

 

Відповідно до вимог МОК компанія Discovery забезпечить як мінімум 200 годин ефірного мовлення в дні літніх Олімпійських ігор і як мінімум 100 годин ефірного мовлення в дні зимових Олімпійських ігор.

 

Корпорація Discovery також отримує право субліцензування на більшості європейських ринків.

 

Як зазначають у прес-службі МОК, компанія Discovery представлена в середньому 10 каналами на кожному з ринків її мовлення, в число яких входить Eurosport, спортивний телевізійний бренд з лідируючим пропозицією в онлайн- і ОТТ-середовищах. Ця база дозволить показати олімпійські трансляції рекордній кількості глядачів - понад 700 млн. з усієї Європи. Крім того охоплення Discovery Communications і Eurosport буде розширено за рахунок доступу до ефірного мовлення та інноваційного партнерства з мовниками та дистриб'юторами.

 

«Це знакова угода між Discovery Communications і МОК, і ми дуже раді, що нашим партнером стане Eurosport -"домашній" канал олімпійських видів спорту в Європі. Досягнуті домовленості забезпечать повний доступ глядачів усієї Європи до трансляцій Олімпійських ігор, у тому числі гарантують можливість безкоштовного перегляду. Discovery Communications і Eurosport поділяють ідеали Олімпійських ігор, олімпійських видів спорту, а також зацікавлені в розвитку олімпійського руху. Прибуток, що буде отримана в результаті укладеного довгострокового партнерства, буде передана МОК на розвиток олімпійського руху та на підтримку спорту в усьому світі», - коментує президент МОК Томас Бах.

 

На базі головного спортивного онлайн-ресурсу Eurosport - порталу eurosport.com та ОТТ-сервісу Eurosport Player Discovery Communications у партнерстві з МОК запустить новий телеканал Olympic Channel для Європи.

 

«Ця угода гарантує, що шанувальники спорту з різних країн Європи зможуть дивитися трансляції, присвячені Олімпіаді і олімпійських видів спорту як під час олімпіад, так і в перервах між ними, вибираючи при цьому зручну для себе платформу», - зазначає пан Бах.

 

У прес-службі МОК зазначили, що наразі майже половина програм Eurosport присвячена олімпійським видам спорту, й зокрема «сильними сторонами каналу традиційно були і залишаються його програми про зимові види спорту, велоспорт, теніс та легку атлетику». У Олімпійському комітеті переконані, що цей факт у поєднанні з новими олімпійськими правами дозволить Discovery Communications і Eurosport забезпечувати глядачів контентом про ці види спорту 365 днів на рік. Телекомпанія отримає широкий доступ до олімпійської символіки, бібліотеки олімпійського відео, а також архіву.

 

«Ми включили Eurosport в свій портфель рік тому, і зараз продовжуємо втілювати в життя довгострокову стратегію з розвитку мовної мережі та посиленню позицій бренду. Укладена угода стало вирішальним кроком на цьому шляху і важливою перемогою для вболівальників - Eurosport має найпотужнішу технічною платформою і здатний транслювати Олімпійські ігри в 50 країнах Європи на 20 мовах. Ми дуже пишаємося співпрацею з однією з найвідоміших і найвпливовіших всесвітніх організацій, яка не тільки організовує найбільшу подію, а й поділяє наше прагнення надихати людей і захоплювати їх за собою, одночасно розважаючи їх», - каже президент Discovery Networks International Джей Бі Перретт.

 

Угода поширюється на XXIII Зимові Олімпійські ігри в Пхенчхані (2018), XXXII Олімпійські ігри в Токіо (2020), а також на Олімпійські ігри 2022 і 2024 років, місця проведення яких поки не визначені.

 

Discovery Communications отримує права, які діють на території всієї Європи, за винятком Росії.  Території дії угоди: Австрія, Азербайджан, Албанія, Андорра, Вірменія, Білорусь, Бельгія, Болгарія, Боснія-і-Герцеговина, Ватикан, Велика Британія**, Угорщина, Німеччина, Греція, Грузія, Данія, Ізраїль, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Кіпр, Косово, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Македонія, Мальта, Молдова, Монако, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Сан-Марино, Сербія, Словаччина, Словенія, Туреччина, Україна, Фінляндія, Франція **, Хорватія, Чорногорія, Чехія, Швейцарія, Швеція, Естонія.

 

** Тільки в 2022-2024 рр. Права на мовлення в цих країнах на 2018-2020 рр. вже передані Франції, Великій Британії.

 

Нагадаємо, у серпні минулого року компанія Discovery Networks у Центральній та Східній Європі, на Близькому Сході та в Африці (CEEMEA), що є підрозділом Discovery Communications, об'єднала підрозділ дистрибуції з компанією Eurosport International. Рішення про об'єднання підрозділів дистрибуції було прийнято після завершення у травні угоди з купівлі компанією Discovery Communications контрольного пакета акцій компанії Eurosport International.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY