detector.media
27.06.2015 14:10
Фільм Вікторії Трофіменко «Брати. Остання сповідь» вийде в український прокат 24 вересня
Фільм Вікторії Трофіменко «Брати. Остання сповідь» вийде в український прокат 24 вересня

Українська драма «Брати. Остання сповідь» стартує в прокаті 24 вересня. Про це «Детектор медіа» повідомив продюсер стрічки Ігор Савиченко. Він також додав, що фільм братиме участь у відборі вітчизняних стрічок на висунення від України на премію «Оскар» в номінації «Фільм іноземною мовою».name="_GoBack">

 

Дистрибуюцією  «Брати. Остання сповідь» в Україні опікуватиметься компанія 86 Prokat. Стрічку також буде презентовано на кіноринку Шостого Одеського міжнародного кінофестивалю.

 

Нагадаємо,  фільм «Бати. Остання сповідь»  знято компанією Pronto Film за підтримки Державного агентства з питань кіно. Загальний бюджет стрічки склав 16 млн грн. Разом із режисером та сценаристкою Вікторією Трофіменко над її дебютною картиною працювали оператор Ярослав Пілунський, продюсери Ігор Савиченко, Максим Асадчий і Том Палмен.

 

У фільмі знімалися Наталія Половинка (письменниця), Роман Луцький (молодий Станіслав), Віктор Демерташ (старий Станіслав), Орест Ягиш (Демійон), Вероніка Шостак (Ївга), Микола Береза (молодий Войтко) та Олег Мосійчук (старий Войтко). В основу сценарію картини лягла повість «Джмелиний мед» шведського письменника Торґні Ліндґрена.

 

Українська прем'єра стрічки відбулася 2014 року в рамках кінофестивалю «Молодість».

 

Картина здобула п'ять відзнак кінофестивалів: нагороду «Найкращий дебют» на кінофестивалі в Румунії, «Найкращий сценарій» кінофестивалю «Кіношок», «Найкраща жіноча роль» у Москві й «Приз російської преси», приз журі в Багдаді. Також фільм був показаний на «Панорамі» В'єтнамського кінофестивалю в Ханої.

 

Олеся Анастасьєва для «Детектор медіа»

Фото - кадр зі стрічки

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY