detector.media
25.06.2015 13:48
Нацрада призначила позапланові перевірки 10 каналів щодо недотримання умов прокатних посвідчень
Нацрада призначила позапланові перевірки 10 каналів щодо недотримання умов прокатних посвідчень

25 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки 10 телеканалів щодо недотримання ними умов прокатних посвідчень фільмів і серіалів.

 

Перевірки призначено телеканалам СТБ, «1+1», «2+2», ICTV, «Україна», НЛО TV, Новий канал, НТН, Business і Tonis.

 

За даними моніторингу Нацради, ці канали транслюють фільми та серіали в час, який не відповідає індексу глядацької аудиторії в прокатних посвідченнях, та з невідповідними візуальними позначками.

 

Як відомо, аналогічні порушення Нацрада вже виявляла на каналах і складала протоколи про адміністративні порушення, за що канали мали бути оштрафовані.

 

Телеканали одноголосно закликали Нацраду не призначати перевірок. Директор-президент каналу ICTV Олександр Богуцький повідомив, що телеканали в межах Індустріального телевізійного комітету вже розробили новий проект Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів. Він очікує, що нове положення буде затверджено протягом трьох тижнів і Держкіно буде орієнтуватися у видачі прокатних посвідчень уже новим документом.

 

Члени Нацради, однак, вирішили, що перевірки все одно є доречними. А якщо на момент розгляду їхніх результатів, прокатні посвідчення будуть змінені, то канали й не отримають ніяких санкцій.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY