detector.media
24.06.2015 16:10
Українські кінорежисери завершать кілька стрічок до фестивалю «Молодість»
Українські кінорежисери завершать кілька стрічок до фестивалю «Молодість»

У програмі «Українські прем'єри» 45-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» будуть представлені стрічки щойно після завершення їхнього виробництва. Про це в коментарі «Детектор медіа» розповів генеральний директор кінофоруму Андрій Халпахчі.

 

«Сподіваємося на кілька цікавих прем'єр восени.  На щастя, українська продукція, незалежно від кризи, збільшується, і є що показувати», - розповів він.

 

Крім того, в Національній програмі буде представлено конкурс короткометражних стрічок. «Будуть у нас і спеціальні події з українським документальним кіно, яке є сьогодні доволі актуальним»,  - розповів Андрій Халпахчі.

 

Зокрема, на кінофестивалі пройдуть покази стрічок про військові події на Сході України - мистецького об'єднання «Вавилон'13» та інших авторів. Щодо ігрової стрічки «Полон» Анатолія Матешка, який команда «Молодості» представляла в межах Українського павільйону на Каннському міжнародному кінофестивалі, то його прем'єра відбудеться на Одеському міжнародному кінофестивалі.

 

«Кіно про війну - це, безумовно, актуально, - акцентував Анлрій Халпахчі. - І складно: осягнути ці події не як репортаж, а мистецьке явище непросто».

 

Нагадаємо, у 2014 році на кінофестивалі «Молодість» «Вавилон'13» було відзначено «Скіфським оленем» за внесок в українське кіномистецтво.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY