detector.media
24.06.2015 11:52
«Радіо Свобода» протестує проти насильства поліції Вірменії щодо журналістів
«Радіо Свобода» протестує проти насильства поліції Вірменії щодо журналістів

«Радіо Вільна Європа» / «Радіо Свобода» протестує проти застосування поліцією Вірменії насильства проти журналістів «Радіо Свобода» та інших працівників засобів інформації, які висвітлюють демонстрації в цій країні. Про це йдеться в офіційній заяві цього медіа.

 

Головний редактор «Радіо Вільна Європа» / «Радіо Свобода» Ненад Пеїч із приводу побиття поліцією в Єревані двох журналістів «Радіо Азатутюн» (вірменської служби «Радіо Свобода») і затримання не менш як десяти журналістів, серед них іще кількох працівників «Радіо Свобода», заявив: «Наші колеги робили свою роботу, ведучи репортаж задля громадськості Вірменії».  «Радіо Свобода» засуджує таке втручання в їхню роботу.

 

Директор «Радіо Азатутюн» Гаррі Тамразян, зі свого боку, назвав напад поліції грубим і неприйнятним, таким, що виходить поза будь-які норми припустимої поведінки поліції. Він наголосив, що поліція не дала журналістам здійснити їхню журналістську роботу.

 

 

 

Оператор «Радіо Свобода» Ґарік Азізбекян, якого побила поліція й розбила йому камеру, 23 червня 2015 року

 

 

 

Журналіст «Радіо Свобода» Сісак Ґабрієлян після побиття поліцією, 23 червня 2015 року

 

Нкагадаємо, зранку 23 червня, коли поліція розганяла в Єревані демонстрацію протесту проти підвищення цін на електроенергію, поліція Вірменії побила двох і затримала ще кількох працівників «Радіо Свобода». Крім цього поліція розбила одну з відеокамер і пошкодила частину іншого обладнання журналістів, а також відібрала карти пам'яті.

 

Начальник поліції Вірменії Владімір Ґаспарян заявив, що вибачається за дії поліції щодо журналістів, у зв'язку з якими призначене службове розслідування, і що поліція відшкодує матеріальні втрати журналістів, яким зламали чи в яких відібрали обладнання.

 

У прес-службі поліції Вірменії раніше заявляли, що журналісти весь час ігнорували заклики відійти від місця подій і не заважати діям правоохоронців, які розганяли демонстрантів, і таким чином самі по суті стали учасниками демонстрації.

 

«Детектор медіа»

Фото - «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY