detector.media
23.06.2015 16:08
Державні кіностудії зможуть спрямовувати 100% надходжень від оренди на кіновиробництво
Державні кіностудії зможуть спрямовувати 100% надходжень від оренди на кіновиробництво

Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін до Методики розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу», згідно з якою державні кіностудії отримали можливість скеровувати всі надходження від оренди у власне кіновиробництво. Текст постанови № 408 від 17 червня опубліковано на Урядовому порталі.

 

Згідно з документом підприємства, організації та установи в галузі кінематографії, що належать до управління Міністерства культури, отримали можливість спрямовувати 100% надходжень від оренди нерухомості на кіновиробництво.

 

Дія документа поширюється до 31 грудня 2016 року на суб'єктів кінематографії, основною діяльністю яких є кіновиробництво або технічне забезпечення і обслуговування кіновиробництва (внесені до Державного реєстру виробників, розповсюджувачів і демонстраторів фільмів).

 

Зазначимо, що до управління Міністерства культури належать Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка, Одеська кіностудія, Українська студія хронікально-документальних фільмів (Київська студія хронікально-документальних фільмів), Національний центр Олександра Довженка, Національна кінематека Україна.

 

Як повідомляє прес-служба Міністерства культури, проект постанови був розроблений і внесений Фондом державного майна на виконання доручення віце-прем'єр-міністра - міністра культури В'ячеслава Кириленка за підсумками наради з розвитку кінематографу України, фінансування галузі і реформування кіностудії ім. Олександра Довженка.

 

Нагадаємо, 5 листопада 2014 року уряд схвалив законопроект щодо посилення контролю держави за збереженням майна ЗАТ «Одеська кіностудія».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY