detector.media
23.06.2015 14:22
У Єревані під час протестів поліція пошкодила техніку «Радіо Свобода», а згодом вигнала журналіста з відділку
У Єревані під час протестів поліція пошкодила техніку «Радіо Свобода», а згодом вигнала журналіста з відділку

Журналісти вірменської служби «Радіо Свобода» («Радіо Азатутюн») Гарік Арутюнян і Гарік Азібекян заявили про побиття і пошкодження їхньої техніки поліцією під час розгону протестувальників у центрі Єревана удосвіта 23 червня. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

За словами журналістів, «Радіо Азатутюн» здійснювало пряму трансляцію акції протесту в столиці Вірменії Єревані. Незадовго до її початку, до журналістів підійшли поліцейські й зажадали звільнити коридор для поліції, пізніше вони штовхнули журналістів і пошкодили відеообладнання. До поліцейських долучилися й кілька осіб у цивільному, які теж почали штовхати журналістів, зокрема операторів Гаріка Арутюняна і Гаріка Азібекяна.

 

Пана Арутюняна затримала поліція і відвезла до відділку, його колега зміг повернутися до бюро вірменської служби «Радіо Свобода», але його техніку пошкодили, забрали карти пам'яті для відеокамери, розбили саму камеру і розтрощили смартфон, на який журналіст намагався відзняти відео.

 

Також 23 червня знімальну групу журналістів «Радіо Свобода» підполковник виставив із будівлі Нор-Норкського відділу поліції, повідомляє «Радіо Свобода». Журналіст розмовляв у відділенні з родичами затриманих громадян, коли підійшов підполковник поліції і сказав, що закон забороняє проводити зйомку в будівлі поліції.

 

На вимогу журналіста послатися на конкретний закон поліцейський не відповів, натомість сказав: «Я змушений вас видворити, виходьте, я не зобов'язаний називати вам закон, ви не підкоряєтесь нашій вимозі, виходьте, скільки разів ще повторювати?». Потім він виставив знімальну групу з будівлі і зачинив двері.

 

Офіційних коментарів від МВС Вірменії наразі немає. «Радіо Азатутюн» намагається отримати пояснення від поліції про такі дії.

 

У Єревані поліцейські 23 червня вранці водометами розігнали демонстрантів у центрі міста, які вийшли на протест проти підвищення тарифів на електроенергію. За попередніми даними поліції, затримані 237 осіб. Поліція також стверджує, що під час операції постраждали і були поранені 11 правоохоронців.

 

Протестувальники вимагали скасування рішення Комісії з регулювання суспільних послуг від 17 червня, згідно з яким тариф на електроенергію з 1 серпня підвищиться на 7 драмів або приблизно на 16%.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY