detector.media
23.06.2015 13:58
Держкіно вилучило з переліку заборонених серіалів українсько-російські «Будинок з ліліями» та «Легковажну жінку»
Держкіно вилучило з переліку заборонених серіалів українсько-російські «Будинок з ліліями» та «Легковажну жінку»

Із переліку 162 фільмів і серіалів, яким Державне агентство України з питань кіно 4 червня анулювало прокатні посвідчення виключено серіали «Будинок з ліліями» та «Легковажна жінка». Цю інформацію сайту «Медианяня» «Детектор медіа» підтвердили у відділі державного регулювання кіновідеопрокату Держкіно.

 

Як розповіла «Детектор медіа» начальник відділу Марія Іллєнко, таке рішення було прийнято після того, як виробником стрічок - компанією Film.ua - було надано документи, що підтверджували виробництво серіалів українським продакшном.

 

Також пані Іллєнко роз'яснила, чому в переліку заборонених фільмів і серіалів деякі серіали, як-от «Дубровський» чи «Фізрук», згадуються по кілька разів. За її словами, прокатні права на ці телефільми належать різним компаніям.

 

Нагадаємо, серіал «Будинок з ліліями» - спільне виробництво української кінокомпанії Film.ua та російської «Фаворит-фильм» на замовлення російського «Первого канала». Виробниками «Легковажної жінки» («Ветреная женщина») є українська кінокомпанія Film.ua та російська студія «Интра-фильм».

 

Обидва телефільми потрапили до переліку заборонених попри те, що що під заборони згідно із законом щодо захисту інформаційного телерадіопростору України не мають підпадати фільми й серіали, вироблені у копродукції з Україною. Окрім них, до заборонених потрапив і фільм «8 нових побачень» спільного виробництва української «Студії Квартал-95», і російського продюсерского центру «Горад».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY