detector.media
22.06.2015 20:39
24 червня – презентація електронного «Атласу Голодомору»
24 червня – презентація електронного «Атласу Голодомору»

24 червня 2015 року, о 12.00  Національний музей «Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні» на вул. Лаврська, 3 представить електронний демографічний проект «Атлас Голодомору». Про це повідомляють організатори заходу - музей спільно з Українським науковим інститутом Гарвардського університету.  

Презентує атлас його автор - Генадь Побережний (представник Українського наукового інституту Гарвардського університету), за участі керівництва Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М. Птухи та ДП «Картографія».

 

Електронний атлас - це перший етап проекту  «Мапа: інтерактивний атлас України», який дасть змогу в подальшому прослідковувати та накладати дані з різних галузей життя, не тільки демографічні, на конкретну територіальну місцевість.

 

Атлас Голодомору було презентовано громадськості у листопаді 2013 року і відтоді він був доступним на веб-сайті Українського наукового інституту Гарвардського університету. З травня 2015 року всі охочі, відвідуючи Меморіал жертв Голодомору мають можливість ознайомитись з даними про демографічні втрати України внаслідок Голодомору 1932-1933 рр. на національному, обласному та районному рівнях - для цього у Залі пам'яті встановлені електронні моноблоки, на яких і ретранслюється атлас.

 

Нагадаємо, що в травні 2015 року у музеї відбулась зустріч професійної громадськості, в результаті якої було сформовано кілька робочих груп, що працюють над завданням вироблення стратегічної програми розвитку музею, реекспозиції, а також триває громадське обговорення зміни-уточнення назви музею.

 

Контакти для  уточнень і запитань: memoholod@ukr.net, 044 254-45-11.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://kiyany.obozrevatel.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY