detector.media
22.06.2015 13:20
До 29 червня – подача заявок на воркшоп з протидії пропаганді в Німеччині

До участі у воркшопі з протидії пропаганді, який відбудеться 12-19 вересня в м. Потсдам (Німеччина), запрошуються журналісти з України, Молдови, Грузії, Білорусі, Вірменії, Азербайджану, а також з Німеччини.


У воркшопі візьмуть участь 20-25 журналістів. Він орієнтований на медійників пострадянського простору, в першу чергу - з України.

 

Вік учасників: 18-26 років. Робоча мова воркшопу - англійська.

Під час воркшопу розглянуть інструменти пропаганди, маніпуляції та залякування журналістів, а також вплив пропаганди на репутацію медіа, на населення в цілому і відносини між країнами. Учасники дізнаються, як працює пропаганда, які в неї цілі, як можна її розпізнати, як перевіряти інформацію (в тому числі з соціальних мереж), як захистити себе від пропаганди і маніпуляцій з боку уряду і його лобістів.

 

Учасники зможуть поділитися власним досвідом зіткнення з пропагандою в професійній сфері і тим, як пропаганда працює в їхніх країнах.


Робота проходитиме в командах. Крім того учасники воркшопу відвідають M100 Sanssouci колоквіум 17 вересня на тему «Сімдесятиріччя Потсдамського угоди: на новому перехресті?». У ньому візьмуть участь 50-60 редакторів, академіків, блогерів і політиків з Європи та США.


Документи: резюме з фото та мотиваційний лист (обидва англійською). Апліканти повинні написати текст на 5 тис. знаків з пробілами на тему «Журналістика між політикою, пропагандою і в'язницею в моїй країні».

 

«Потрібно описати свої знання і досвід, пов'язані з темою, в сфері журналістики; розповісти, як змінилася ситуація за останні роки і наскільки контролюють роботу журналістів у вашій країні, чи погрожують їм і як вони з цим справляються», - зазначають організатори.

 

Заявку на участь потрібно надіслати до 29 червня 2015 року на s.sasse@m100potsdam.org.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY