detector.media
20.06.2015 12:10
Олена Притула прокоментувала вимогу «1+1» спростувати інформацію на «Українській правді»
Олена Притула прокоментувала вимогу «1+1» спростувати інформацію на «Українській правді»

Співзасновниця і власниця «Української правди» Олена Притула прокоментувала вимогу «1+1» спростувати інформацію, опубліковану цим інтернет-виданням.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 19 червня група компаній «1+1 медіа» поширила заяву, в якій вказується, що «1+1 медіа» вважає неприпустимою статтю «Фактор Наливайченко» авторства Марії Жартовської та Оксани Коваленко, опубліковану в «Українській правді» 17 червня.

 

«Посилаючись на певні джерела, автори видання натякають на взаємозв'язок між появою тодішнього керівника СБУ Наливайченка в ефірі "ТСН. Тиждень" і певною його телефонною розмовою з інвестором "1+1 медіа" Ігорем Коломойським», - йдеться в заяві.

 

Нагадаємо, в зазначеній статті журналісти, посилаючись на анонімне джерело, близьке до Президента України Петра Порошенка, повідомили про зв'язок між розмовою Валентина Наливайченка з Ігорем Коломойським і появою екс-глави СБУ в ефірі каналу «1+1». «За словами джерела УП, близького до президента, відразу після зустрічі з Порошенком Наливайченко мав розмову з близьким соратником і кумом Кличка Артуром Палатним, який переконував його не йти з СБУ. "Після цього очевидно Наливайченко телефоном поговорив з Коломойським, який пообіцяв йому підтримку, а потім був ефір на "1+1", - розповідає джерело УП», - йдеться у публікації.

 

Представники групи «1+1» медіа заявили, що їм  нічого не відомо про факт таких переговорів, більше того, неясно, яким чином «джерела» могли отримати таку інформацію. Як ідеться в заяві «1+1», про це інтерв'ю було відомо ще 11 червня 2015 року, а його ініціатором виступила прес-служба СБУ.

 

«Детектор медіа» отримала коментар Олени Притули й наводить його повністю, без редагування мовою оригіналу:

 

«Реакция "Плюсов" показалась мне странной. 

 

Приведу нашу развернутую цитату : 

 

"За словами джерела УП, близького до президента, відразу після зустрічі з Порошенком Наливайченко мав розмову з близьким соратником і кумом Кличка Артуром Палатним, який переконував його не йти з СБУ.

- Після цього очевидно Наливайченко телефоном поговорив з Коломойським, який пообіцяв йому підтримку, а потім був ефір на 1+1, - розповідає джерело УП".

 

То есть, понятно, что мы цитируем источник. Речь идет о событиях  среды, 10-го июня. Ничего удивительного, что интервью с Наливайченко анонсировалось на "Плюсах" 11-го. 

 

Нам не известен порядок организации данного интервью, это внутреннее дело "1+1". Мы цитируем человека, который располагает информацией. 

 

Обратите внимание, что в нашем тексте очень аккуратно перечислены факты - если кто-то на канале сделал вывод, что эти факты связаны, это их личное впечатление. 

 

Должны ли мы опровергать чье-то впечатление? Не думаю. Может ли любой другой читатель сделать вывод о взаимосвязи этих фактов? Возможно. Мы излагаем факты, выводы делает читатель. 

 

Если "1+1", наконец,  задумалось о репутации, то начинать стоит с собственных  "Украинских сенсаций" и "Грошей". Новость о заключении  некого редакционного договора с собственником внушает надежду. Но до доверия пока далеко»

 

Нагадаємо, днями «1+1 медіа» оголосила, що журналісти, власник і менеджмент дійшли згоди щодо базових принципів редакційної політики. 18 червня стало відомо про  зустріч представників журналістського колективу «1+1 медіа», менеджменту групи і власника компанії Ігоря Коломойського. За її підсумками було поширено повідомлення стосовно того, що «робота редакцій всіх активів групи будується виключно на принципах редакційної свободи і неупередженості».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY