detector.media
19.06.2015 18:34
Агентство «Крыминформ» відмовило в акредитації журналістам ATR після початку мовлення каналу з Києва
Агентство «Крыминформ» відмовило в акредитації журналістам ATR після початку  мовлення каналу з Києва

Кримське інформагентство «Крыминформ», лояльне до окупаційної влади півострова, відмовило кореспондентам кримськотатарського телеканалу ATR в акредитації на прес-конференції в прес-центрі агентства. Про це на повідомив головний редактор «Кримінформа» Максим Ніколаєнко, передає інформагентство QHA, яке входить до медіахолдингу ATR.

 

«З урахуванням заяв про відновлення мовлення українського телеканалу ATR в Києві, я як головний редактор ІА «Крыминформ» відмовляю у наданні акредитації кореспондентам телеканалу для висвітлення прес-конференцій, що проводяться в «Крыминформ», до отримання цим ЗМІ акредитації в МЗС РФ», - заявив Максим Ніколаєнко.

 

Він також додав, що надалі пропуск журналістів і операторів ATR в прес-центр «Крыминформ» буде здійснюватися тільки по пред'явленню акредитаційної карти МЗС РФ.

 

Крім того головред «Крыминформ» висловив недовіру ресурсу «Квин-медиа», від якого раніше акредитувалися співробітники ATR.

 

«Зараз кореспонденти, що працюють на телеканал ATR, акредитуються від якогось «Квин-медиа», відомостей про яке як про ЗМІ у відкритих джерелах я не знайшов. В тому числі, такого ЗМІ немає в списку зареєстрованих Роскомнаглідом російських видань. Незважаючи на те, що в "Крыминформ"  взагалі дуже лояльно ставляться до всіх кореспондентів, блогерів і співчуваючих, бажаючих отримати інформацію від запрошених нами спікерів, я змушений відмовити в акредитації представникам "Квин-медиа" за пов'язаної з пунктом 1 причини. Ми не в суді, мені не потрібні юридично значимі докази», - заявив він.

 

Відмова в акредитації почала діяти з 19 червня.

 

Нагадаємо, 18 червня  кримськотатарські телеканали ATR і Lale, які не отримали після анексії Криму Росією реєстрації згідно російського законодавства і не мають змоги мовити легально у Криму, відновили мовлення на півострів з Києва.

 

Водночас так званий «голова комітету з інформаційної політики, зв'язку і масових комунікацій» російської окупаційної «Держради Криму» Сергій Шувайников заявив, що журналісти телеканалу АTR, який відновив своє мовлення через супутник з Києва, нестимуть відповідальність, якщо порушать російське законодавство у підготовці своїх матеріалів.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY