detector.media
19.06.2015 18:21
Нацрада перевірить одеський 7 канал через сюжет про технологію виготовлення вибухівки
Нацрада перевірить одеський 7 канал через сюжет про технологію виготовлення вибухівки

18 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ «Телерадіокомпанія "Арт"» (одеський 7 канал). Підставою для перевірки стала скарга від адвоката Євгенії Тарасенко на випуск програми «Нормально. Отдел расследований на Седьмом» від 13 квітня 2015 року.

 

Згідно зі скаргою, творчий колектив програми у своєму розслідуванні фактично продемонстрував технологію виготовлення вибухівки: показав, як і де, за якою ціною можна придбати хімічні речовини, в яких пропорціях слід змішувати, щоб досягти найбільшої руйнівної сили вибуху. Крім того, у програмі було використано відео про вбивство собак бойовиками на Сході України, оброблення трупів для приготування їжі.

 

Програма вийшла в ефір 13 квітня о 21:00 і має ознаки порушення норм закону «Про телебачення і радіомовлення»: ч. 2 ст. 6 (не допускається використання телерадіоорганізацій для необґрунтованого показу насильства; трансляції програм або їх відеосюжетів, які можуть завдати шкоди фізичному, психічному чи моральному розвитку дітей та підлітків, якщо вони мають змогу їх дивитися) та ч. 2 ст. 62 (телерадіоорганізаціям забороняється розповсюджувати, а також анонсувати програми та передачі, які можуть зашкодити фізичному, інтелектуальному і духовному розвитку неповнолітніх та юнацтва, крім як протягом ефірного часу в добовому відрізку з 23.00 до 6.00 та на каналах з обмеженим доступом; такі програми або передачі повинні мати спеціальне попередження і відповідно позначатися в розкладі програм телерадіоорганізацій та спеціально позначатися безпосередньо перед їх трансляцією).

 

Представник 7-го каналу звернув увагу Нацради на те, що Євгенія Тарасенко є адвокатом Олега Мальцева, діяльність якого викриває відділ розслідувань 7-го каналу. На його думку, адвокат ініціює перевірки, щоб зупинити розслідування каналу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY