detector.media
18.06.2015 19:33
Російський опозиційний журналіст Айдер Муждабаєв звільняється з «Московского комсомольца»
Російський опозиційний журналіст Айдер Муждабаєв звільняється з «Московского комсомольца»

Російський опозиційний журналіст кримськотатарського походження Айдер Муждабаєв звільняється з посади заступника головного редактора газети «Московский комсомолец». Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

17 червня він написав заяву про звільнення за власним бажанням і з понеділка, 22 червня, більше не буде співробітником газети. «Коментувати це рішення детально і публічно не буду, підкреслю лише, що це - моє рішення, прийняте на основі взаємної поваги», - зауважив він.

 

«Дякую великому головному редактору МК Павлу Гусєву та іншим шанованим і улюбленим мною співробітникам газети за багаторічну (20 років) співпрацю! Дякую авторам рубрики "Вільна тема", чудовим російським та іноземним публіцистам, письменникам, журналістам, громадським діячам і просто моїм друзям за роботу зі мною в якості редактора. Ці останні 5 років були найкращими в моєму професійному житті. І це була велика честь для мене», - написав пан Муждабаєв.

 

В інтерв'ю «Эху Москвы» він уточнив, що про подальші свої плани поки що не думав. 

 

Айдер Муждабаєв відомий своєю незгодою з окупацією Криму Росією та з політикою Кремля в цілому. У серпні 2014 року він на своїй сторінці у Facebook висловив думку, що журналістика в Росії приречена на смерть, а російські журналісти зрадили себе та професію. Він був одним з авторів, які завершували текст доповіді Бориса Нємцова «Путін. Війна» про військовий конфлікт в Україні після вбивства російського опозиціонера.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Facebook Айдера Муждабаєва

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY