detector.media
17.06.2015 15:47
В конкурсній програмі ОМКФ-2015 буде представлено 24 українські фільми
В конкурсній програмі ОМКФ-2015 буде представлено 24 українські фільми

В конкурсній програмі 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) цьогоріч буде представлено 24 фільми виробництва України. Про це йшлося під час прес-конференції кінофоруму 17 червня у Києві.

 

Дві зі стрічок «Пісня пісень» Єви Нейман та «Полон» Анатолія Матешка братимуть участь водночас у міжнародній та національній конкурсній програмах. За словами програмного директора кінофестивалю Антельма Відо, таким чином оргкомітет кінофестивалю вирішив підтримати українські кіно галузь в умовах скорочення державного фінансування на виробництво кіно.

 

Окрім цих двох фільмів, у повнометражному національному конкурсі змагатимуться три документальні стрічки, у тому числі українські - «Вагріч і чорний квадрат» Андрія Загданського та «Жива ватра» Остапа Костюка. Нагадаємо, обидві картини цьогоріч були представлені на фестивалі Docudays UA. Ще одна неігрова картина - «Дибук. Історія мандрівних душ» Кшиштофа Копчинського, створена у співпраці з Польщею.

 

Також у конкурсі братиме участь фільм-притча «Політ золотої мушки» Івана Кравчишина

 

З переліком учасників національного короткометражного конкурсу можна ознайомитися тут.

 

З 530 фільмів з 75 країн, поданих на участь у конкурсі 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю  селективна комісія відібрала 12 фільмів із США, Великобританії, Ізраїлю, Туреччини, Росії, Колумбії, Хорватії, Ірану, Франції, Данії та України.

 

Перелік фільмів-учасників міжнародної конкурсної програми та позаконкурсних програм вже опубліковано на сайті ОМКФ.

 

«Цього року під час селекції ми відзначили цікавий тренд: з усіх поданих на участь у Міжнародному конкурсі ОМКФ заявок 30% було від режисерів-жінок, - прокоментувала президент ОМКФ Вікторія Тігіпко. - В результаті 4 з 12 фільмів Міжнародного конкурсу зняті жінками, а це одна третина програми - дуже високий показник гендерної рівноваги, якого так не вистачає великим міжнародним кінофестивалям на кшталт Берлінале і Канн, де все частіше піднімають гострі питання про рівноправність жінок в кіноіндустрії. Окрім того, 10 з 24 фільмів Національного конкурсу 6-го ОМКФ також авторства жінок».

 

Нагадаємо, розпочне свою роботу Одеський міжнародний кінофестиваль 10 липня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY