detector.media
16.06.2015 21:41
Бойовики «ДНР» відпустили спецкора «Новой газеты» Павла Канигіна
Бойовики «ДНР» відпустили спецкора «Новой газеты» Павла Канигіна

Спеціальний кореспондент російської «Новой газеты» в Донбасі Павло Канигін, затриманий у вівторок, 16 червня, так званими «органами держбезпеки ДНР», вийшов на зв'язок з редакцією близько 20.30 за московським часом. Про це повідомляє сайт «Новой газеты».

 

Павло Канигін розповів, що його висадили з машини недалеко від прикордонного російсько-українського КПП «Матвєєв Курган». З журналістом вже поговорили представники ФСБ Росії, присутні на митному пункті.

 

Спецкора «Нової газети» Павла Канигіна найближчим часом зустріне власний кореспондент у Ростовській області Вікторія Макаренко, повідомляє газета.

 

Редакція не хотіла повідомляти про це, поки Павло Канигін був у Донецьку, але при затриманні його побили, розсічена брова.

 

Нагадаємо, головний редактор російського видання «Новая газета» Дмитро Муратов звернувся до Міністерства закордонних справ РФ і Адміністрації президента РФ з проханням втрутитися в ситуацію з затриманням журналіста газети Павла Канигіна на території самопроголошеної «ДНР», яке відбулось сьогодні, 16 червня.

 

Про затримання Павла Канигіна бойовиками «ДНР» стало відомо, коли спецкор не зміг потрапити в прямий ефір «Радіо Свобода». Про це повідомила російська журналістка Олена Риковцева. «За півгодини до ефіру, в якому він повинен був взяти участь, о 18.30 в «ДНР» був заарештований Павло Канигін. «Мене везуть в управління, не можу говорити», - це все, що він сказав нашому продюсеру. В ту хвилину, коли я домовлялася з ним з приводу ефіру (в 16 годин), він ще перебував у Донецьку. Але ввечері збирався виїхати. Не встиг», - написала вона.

 

Павла Канигіна вже затримували бойовики «ДНР». У травні минулого року його викрали сепаратисти у місті Артемівську (Донецька область), яке тоді контролювалось терористами. Пізніше він розповів, що його затримали за матеріали про псевдо референдум на Донбасі. Під час допитів його били, роздягли і відібрали всі речі.  

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY