detector.media
16.06.2015 17:39
До 25 червня – реєстрація на науково-практичний семінар для викладачів/викладачок факультетів журналістики
До 25 червня  – реєстрація на науково-практичний семінар для викладачів/викладачок факультетів журналістики

Координатор проектів ОБСЄ в Україні запрошує до участі в семінарі, який відбудеться 2-3 липня у Києві.

 

Цільова аудиторія семінару - викладачі та викладачки факультетів журналістики, які вже впроваджують або мають намір впроваджувати гендерно-орієнтовані навчальні курси.

 

Мета семінару: на основі наявного досвіду учасників/учасниць ознайомитися з існуючими та згенерувати нові практики щодо впровадження гендерного підходу  у процес викладання журналістики.

 

У програмі семінару панельні дискусії, презентація навчального посібника, майстер-класи від педагогів та практиків.

 

У результаті участі в семінарі викладачі/викладачки журналістики ознайомляться з існуючим та зможуть взяти участь у формуванні нового навчально-методичного забезпечення гендерно-спрямованих курсів або розробки модулів для існуючих дисциплін з урахуванням гендерного підходу.

 

Учасники/учасниці семінару забезпечуються навчально-методичними матеріалами, харчуванням, проживанням впродовж семінару, при необхідності відшкодовуються витрати на проїзд . Учасники/учасниці семінару отримують Сертифікат Координатора  проектів ОБСЄ в Україні про успішне проходження підвищення кваліфікації.

 

Для участі у семінарі необхідно до 25 червня включно заповнити і надіслати організаторам онлайн-анкету, яка доступна за посиланням

 

Не пізніше 27 червня організатори повідомлять про результати відбору.

 

Захід здійснюється в рамках реалізації проекту «Посилення комплексного гендерного підходу в контексті конфлікту в Україні».

 

Координатор проектів ОБСЄ в Україні співпрацює з центральними органами виконавчої влади України з 2003 року, у тому числі щодо протидії торгівлі людьми, насильству в сім'ї та гендерній дискримінації. Так, на запит Міністерства соціальної політики та внутрішніх справ України та на виконання рішень ОБСЄ надається підтримка у сприянні утвердженню гендерної рівності, покращенні законодавчої бази у сфері протидії насильству в сім'ї та торгівлі людьми з метою поліпшення захисту постраждалих, а також посиленні переслідування та попередженні таких злочинів. Крім того, за сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні розроблені методології та проводиться навчання як фахівців соціальної сфери та співробітників правоохоронних органів,так і представників засобів масової інформації та рекламної індустрії з цих питань, із застосуванням кращих практик регіону ОБСЄ.

 

У 2013-2014 рр. Координатор проектів ОБСЄ в Україні сприяв розробці апробації навчального курсу та посібника з питань гендерної рівності та недискримінації для представників засобів масової інформації та рекламної індустрії.

 

У 2015 році розроблені курс та посібник будуть презентовані під час семінару для представників навчальних закладів України, які готують журналістів. Під час семінару, який відбудеться 2-3 липня у Києві, викладачі факультетів журналістики обговорюватимуть шляхи подальшого застосування та впровадження спеціалізованого курсу до навчальних програм учбових закладів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY