detector.media
16.06.2015 09:23
Російський блогер Ілля Варламов придумав, як обійти вимоги Роскомнагляду
Російський блогер Ілля Варламов придумав, як обійти вимоги Роскомнагляду

15 червня російський блогер, фотограф і бізнесмен Ілля Варламов, пости якого про Євромайдан блокувались у Росії,  відкрив власне «авторське ЗМІ». Новий сайт почав роботу за адресою varlamov.ru на платформі Livejournal, повідомляє російське видання «Журдом».

 

Це перший подібний досвід трансформації особистого блога в інформаційний проект, зазначив блогер.

 

На початку червня Ілля Варламов повідомив про закриття свого популярного блогу. Тоді ж блогер повідомив про плани запустити інший медійний проект. Ілля Варламов розповів, що щодня його блог відвідувало 4 млн унікальних користувачів, які в рамках блогу було важко монетизувати. Крім цього, блог мав обмежений функціонал і незручний пошуковик. У зв'язку з цим було прийнято рішення перекладу блогу на новий рівень інформаційного медіа, яке при цьому не планують реєструвати в Роскомнагляді, як цього вимагає законодавство РФ.

 

Комерційний директор нового проекту Катерина Патюліна зазначила, що в найближчому майбутньому на сайті Іллі Варламова, крім рекламних постів, будуть надані і інші формати реклами. У їх числі - медійна і таргетована реклама, а також спецпроекти. Рекламу на сайті продаватимуть самостійно: на сьогоднішній день сейлз-відділ налічує 4 людини.

 

Для Rambler & Co проект Іллі Варламова став першим експериментом трансформації особистого блога в повноцінне ЗМІ. За словами Дмитра Малова, виконавчого директора холдингу, протягом року подібна практика буде налагоджена. Таким чином, у всіх користувачів Livejournal з'явиться можливість створювати свої інформаційні проекти в рамках блогплатформи.

 

Нагадаємо, у грудні 2014 року Роскомнагляд включив до реєстру відомого російського блогера та фотографа Іллю Варламова. Він отримав повідомлення про те, що його включили до спеціального списку популярних інтернет-сторінок, добова аудиторія яких перевищує три тисячі унікальних користувачів. «Ось і все. [...] Що тепер робити? Про що більше не можна писати? Чи можна матюкатися? Що мені робити з усіма вашими розпалювальними коментарями?», - написав блогер.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY