detector.media
15.06.2015 10:42
У Відні розпочала роботу Міжнародна конференція з безпеки журналістів, у якій беруть участь українські медійники
У Відні розпочала роботу Міжнародна конференція з безпеки журналістів, у якій беруть участь українські медійники

Погіршення умов роботи журналістів, перешкоджання професійній роботі медійників, проблеми і способи їх розв`язання, а також розробка рекомендацій для урядів країн щодо поліпшення безпеки журналістів - ці та інші питання розглядаються під час Міжнародної конференції «Безпека журналістів, свобода слова і плюралізм під час конфлікту», що розпочалася 15 червня у Відні (Австрія). Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

Дводенна конференція, у якій беруть участь близько 300 журналістів, дипломатів та медіа-експертів з різних країн Європи, стала одним з результатів постійно діючого круглого столу між медіа-організаціями України (НСЖУ І Незалежна медіа профспілка України-НМПУ) та Росії(Союз журналістів Росії-СЖР), що проходить під егідою Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович.

 

На конференції експерти зосереджують увагу на таких питаннях, як безпека і журналістська етика, інформаційна війна та пропаганда, розробка практичних інструментів та рекомендацій щодо роботи в умовах конфліктів.

 

Окрема дискусія присвячена свободі ЗМІ та пропаганді, а також її впливу на хід історії. Експерти акцентують увагу на використанні з боку Росії пропаганди щодо України.

 

Координатор проектів ОБСЄ в Україні презентує заплановані заходи, спрямовані на підвищення безпеки працівників ЗМІ, вибудову конструктивних відносин між військовиками та журналістами, що працюють у зоні конфлікту. Медійники, у свою чергу, діляться досвідом такої роботи та розповідають про труднощі, з якими стикаються в частині безпеки.

 

Представники НСЖУ, НМПУ і СЖР представлять результати своєї співпраці в рамках діалогу, що триває під егідою ОБСЄ. Зазначимо, що головна мета його - безпека журналістів та допомога колегам, а також зміцнення професійної солідарності.

 

Учасниками Конференції є більше 40 медіа-експертів та журналістів з України.

 

НСЖУ і НМПУ на конференції представляють: перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко; головний юрисконсульт та секретар НСЖУ Тетяна Котюжинська; голова Донецької обласної організації НСЖУ Олександр Бриж; виконавчий директор ГО «Детектор медіа» Діана Дуцик; заступник голови НМПУ Андрій Яницький; головний редактор газети «Приазовский рабочий» (Маріуполь), член правління НСЖУ Микола Токарський; член Комітету НМПУ Анна Андрієвська (Крим); Роман Черемський, харківський журналіст, що перебував у полоні ЛНР; Роман Бочкала, кореспондент телеканалу «Інтер»; Михайло Хвойницький, керівник Львівської ОДТРК.

 

Нагадаємо,  представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуня Міятович закликала уряди різних країн зупинити маніпуляції в ЗМІ у зв'язку з висвітленням конфлікту в Україні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY