detector.media
11.06.2015 17:59
В Ужгороді на знімальну групу місцевого каналу напали під час зйомки на вулиці
В Ужгороді на знімальну групу місцевого каналу напали під час зйомки на вулиці

Сьогодні, 11 червня, в Ужгороді (Закарпаття) невідомий чоловік напав на оператора закарпатського телеканалу «М-студіо» Євгена Суханова та намагався пошкодити штатив і камеру. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на кореспондентку телеканалу Тетяну Легезу.

 

Як розповіла журналістка, канал знімав сюжет про конфлікт щодо права власності на приміщення магазину у центрі міста на вулиці Корзо. Журналісти підійшли до магазину і знімали його з вулиці. Невдовзі з приміщення магазину вийшов невідомий чоловік і почав наказувати журналістам припинити зйомку.

 

На це телевізійники відповіли, що вони працюють на вулиці, і наголосили, що мають право на зйомку згідно із законодавством України. Невдовзі з магазину вибіг інший чоловік, який напав на оператора.

 

Журналісти «М-студіо» викликали на місце подію міліцію. Наразі правоохоронці з'ясовують ситуацію.

 

 

 

 

Нагадаємо, у червні у селищі Чинадієвому Мукачівського району 34-річний місцевий житель накинувся на власкора телеканалу НТН Євгена Соломіна і пошкодив йому відеокамеру.

 

13 березня знімальній групі закарпатського телеканалу «М-студіо» охорона заборонила проводити зйомку на території головного автовокзалу Ужгорода (Закарпатська область). До цього 23 лютого в Ужгороді  приватна охорона заборонила знімальній групі «21 каналу» проводити відеозйомку на місцевому автовокзалі.  Голова правління ПАТ «Закарпатавтотранс» Йосип Кречко телефоном повідомив журналістам, що без його дозволу на автовокзалі дійсно заборонено знімати, бо це, з його слів, «режимний об'єкт». У коментарі представнику ІМІ пан Кречко підтвердив, що вважає, що зйомку на вокзалі проводити без дозволу не можна, оскільки це «його приватна територія».

 

19 березня на автовокзалі міста Мукачевого (Закарпатська область) невідомий у формі охоронця перешкоджав зйомкам знімальної групи телеканалу «Інтер».  Як розповіла кореспондентка «Інтера» Марина Коваль, журналісти прибули на автовокзал, аби висвітлити проблему пільгових перевезень учасників АТО. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY