detector.media
11.06.2015 16:07
Держкомтелерадіо закликає ТРК висвітлювати пам’ятні дати видатних діячів України
Держкомтелерадіо закликає ТРК висвітлювати пам’ятні дати видатних діячів України

Держкомтелерадіо закликає усі державні і приватні ТРК долучитися до висвітлення у ЗМІ пам'ятних дат та ювілеїв виданих діячів України. Рекомендований Держкомтелерадіо перелік державних свят та днів загальнонаціонального значення, релігійних свят, пам'ятних дат та ювілеїв видатних діячів України у 2015 році можна знайти на офіційному сайті Комітету, повідомляє прес-служба відомства.

 

Зокрема, зазначає Держкомтелерадіо, 17 червня виповнюється 85 років від дня народження українського громадського та політичного діяча Михайла Гориня (1930-2013), 12 липня відзначатиметься сторіччя від дня народження українського історика Петра Тронька, а 26 липня - 135-річчя від дня народження письменника, драматурга, художника, політичного і державного діяча Володимира Винниченка.

 

«Ці та інші події, що нагадують нам про велике минуле України, про видатних її державотворців, діячів культури та мистецтв мають знайти своє відображення в програмах телерадіокомпаній», - зазначає Держкомтелерадіо.

 

Держкомтелерадіо з свого боку також підтримує звернення віце-прем'єр-міністр - міністра культури В'ячеслава Кириленка до Національної телекомпанії України та ТРК «Культура» з проханням трансляції  фільмів та телеверсій вистав за участю Богдана Ступки до дня його народження.

 

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко звернувся до UΛ:Першого та телерадіокомпанії «Культура» з проханням продемонструвати фільми та телеверсії вистав за участю великого українського актора Богдана Ступки з нагоди річниці від дня його народження.

 

Віце-прем'єр направив відповідні листи до генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ) Зураба Аласанії та генерального директора ДТРК«Культура» Жанни Мазицької. Віце-прем'єр також закликав недержавні телекомпанії долучитися до цієї ініціативи.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY