detector.media
11.06.2015 13:24
У Хмельницькому суд зобов’язав усунути недоліки у звинуваченні розповсюджувачів газети «Новороссия»
У Хмельницькому суд зобов’язав усунути недоліки у звинуваченні розповсюджувачів газети «Новороссия»

10 червня у Хмельницькому міськрайонному суді розглядали кримінальну справу за фактом поширення газети «Новороссия» влітку минулого року. Раніше Апеляційний суд скасував вирок про ув'язнення обвинувачуваного Андрія Орєхова на п'ять років і призначив новий судовий розгляд.  Про це повідомляє газета «Є».

 

У судовому засіданні були присутні обвинувачувані Андрій Орєхов і Оксана Корецька, яку також було засуджено за розповсюдження сепаратистського видання. Заслухавши учасників процесу та повернувшись із нарадчої кімнати, суддя зачитав рішення про повернення обвинувального акту прокурору на доопрацювання у зв'язку з неконкретним обвинуваченням.

 

«На це звернув увагу Апеляційний суд при скасуванні рішень попередніх інстанцій. В обвинувальному акті не зазначено ні змісту конкретних висловлювань Орєхова, ні закликів до вчинення злочинних дій, розміщених у публікаціях газети "Новороссия", примірники якої він умисно розповсюджував. У зв'язку з відсутністю цих відомостей обвинувачення є неконкретним, таким, що позбавляє можливості ефективно захищатися від нього», - зазначив суддя Ростислав Лунь.

 

Адвокати підсудних також посилаються на рішення Апеляційного суду, де зазначено, що в обвинувальному акті відсутні відомості про ознаки злочину та спосіб його вчинення.

 

«Орган досудового розслідування повинен конкретизувати обвинувачення. Є ряд неоопрацювань, до прикладу, в обвинувальному акті не вказано, які конкретні норми Конституції було порушені. Такий обвинувальний акт не може розглядатися у суді. Відповідно, людина не знає, в чому її обвинувачують, і від чого захищатися», -  сказав адвокат Андрія Орєхова Михайло Гординський.

 

Як запевнив прокурор Романюк, до наступного засідання суду обвинувальний акт направлять і усунуть недоліки.

 

Нагадаємо,у березні Хмельницький міськрайонний суд визнав винним Андрія Орєхова у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України (частина друга статті 110 Кримінального кодексу України), і засудив його до п'яти років ув'язнення. Засудженого взяли під варту у залі суду.

 

Оксані Корецькій, яка допомагала допомагала Андрію Орєхову розповсюджувати газету «Новороссия», суд також виніс вирок  про п'ять років позбавлення волі, але з випробувальним терміном у два роки.

 

14 липня минулого року Служба безпеки України затримала в Хмельницькому осіб, які поширювали сепаратистську газету «Новороссия» та закликали до підтримки терористів. Осіб затримали на одній з вулиць міста, коли троє мешканців Хмельницького отримували черговий тираж газети.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY