detector.media
10.06.2015 14:04
Серіал «Свати» втретє змагається за звання найрейтинговішої телекомедії світу
Серіал «Свати» втретє змагається за звання найрейтинговішої телекомедії світу

За підсумками 2014 року комедійний серіал студії «Квартал 95» «Свати» потрапив у номінацію «Приз міжнародної аудиторії» телевізійного фестивалю в Монте-Карло (Festival de télévision de Monte-Carlo, Монако), де змагається за звання найрейтинговішої телекомедії світу. Про це повідомляє прес-служба студії.

 

Категорія «Телевізійний комедійний серіал» в номінації «Приз міжнародної аудиторії» визначає телевізійні фільми, які протягом року зібрали біля телеекранів світу найбільшу кількість глядачів. У ній конкурентами «Сватів» є проекти «Американська сімейка» (США) і «Як я зустрів вашу маму» (США). Телесеріал студії «Квартал 95» вже номінувався на це звання в 2012 та 2014 роках.

 

Номінанти були попередньо відібрані за кількістю аудиторії серед 15 найкращих фільмів з 64 країн з майже тримільярдною аудиторією.

 

Переможець фестивалю в Монте-Карло буде оголошений 18 червня на церемонії вручення премій «Золота німфа». Символ і нагорода фестивалю - золота копія статуетки німфи Салмакіди, оригінал якої знаходиться в Луврі.

 

Цього року 55-й телевізійний фестиваль у Монте-Карло пройде 13-18 червня. Премія «Приз міжнародної аудиторії» організована Телевізійним фестивалем у Монте-Карло спільно з французькою компанією Eurodata TV Worldwide, що спеціалізується на дослідженнях в області телемаркетингу. Премія вручається в трьох категоріях: драматичний серіал, комедійний серіал і теленовела (мильна опера).

 

Фестиваль є найбільш престижним і авторитетним телевізійним фестивалем у Європі. Він був започаткований 1961 року князем Монако Реньє III з метою підтримки нової форми мистецтва заради миру і взаєморозуміння. Програма заходу включає в себе прем'єрні конкурсні та позаконкурсні покази, а також конференції та семінари.

 

Як писала «Детектор медіа», цього року у фестивалі в Монте-Карло бере участь стрічка німецького суспільного телеканалу ARD про Іловайський котел «Кривава війна в Україні - Втеча з Іловайська» (The Murderous War In Ukraine - Escape From Ilovajsk), над якою працювали українські та іноземні журналісти.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY