detector.media
10.06.2015 10:44
Колишній журналіст телеканалу НТВ вибачився за свою участь у російській пропаганді
Колишній журналіст телеканалу НТВ вибачився за свою участь у  російській пропаганді

Звільнений з російського каналу НТВ журналіст Костянтин Гольденцвайг попросив вибачення за участь у «пропагандистському божевіллі». Про це повідомляє інтернет-видання «Апостроф» з посиланням на сторінку журналіста у Facebook.

 

Пан Гольденцвайг зазначив, що давно збирався піти з каналу, але за попередніми домовленостями повинен був пропрацювати на НТВ до кінця червня. Згідно інформації в соціальній мережі, журналіст мешкає у Берліні (Німеччина).

 

«За своїм бажанням, яке давно (і все ж пізно) назріло, я йду з НТВ, де пропрацював з перервами 12 років. Спасибі прекрасним колегам, що допомагали, учили, прощали, ростили, дружили. І дружать. Дякуємо тим, хто дивився. І вибачте за те, що останнім часом сам часом брав участь у загальному пропагандистському божевіллі», - написав журналіст.

 

Він додав також, що таким чином розриває угоду з власною совістю: «Угоди з власною совістю гарні тільки тим, що їх все-таки можна розірвати. Як і будь-який трудовий договір, навіть найзручніший. Хай живе особиста гігієна, ура».

 

Водночас з каналу журналіст звільнився не сам, а отримав повідомлення про звільнення, яке спричинило його відверте інтерв'ю німецькому каналу Phoenix.

 

«Я дав вчора відверте інтерв'ю в прямому ефірі одному німецькому каналу на прохання колег - про те, як це, на мій скромний погляд, російському керівництву бути вигнаним з G7. А після цього вже на ранок телекомпанія НТВ вирішила (або вирішили за неї), що попрощається зі мною сьогодні ж, а не через пару тижнів, як планувалося», - написав журналіст в наступному пості у соціальній мережі.

 

Він заявив також, що таким чином керівництво телеканалу показало, як на російському ТБ працює цензура, самоцензура та пропаганда.

 

«Знову ж спасибі - приносити вибачення за ганебну участь у цій ганьбі простіше, коли зібрані за тебе воєдино всі гріхи і огріхи. Сподіваюся все ж обійтися без публічної дискусії про те, як і ким ця ганьба на НТВ контролюється, і як в таких умовах багато інших адекватним, чудових людей все ще змушені працювати на цьому самому незалежному каналі», - додав пан Гольденцвайг.

 

В інтерв'ю німецькому каналу Костянтин Гольденцвайг припустив, що Володимир Путін відреагував на те, що його не запросили на саміт G7 «досить болісно» і він «почувається ображеним».

 

«Відповідаючи на питання про те, як довго протримається режим Путіна, якщо санкції Заходу не будуть зняті, Гольденцвайг порівняв нинішній етап правління чинного президента з Радянським Союзом кінця 1980-х або "іншими авторитарними системами", підкресливши, що "ніхто не припускав, що вони так швидко розваляться "», - пише «Апостроф».

 

Російський журналіст також заявив, що Путін зацікавлений в тому, щоб нестабільність в Україні зберігалася якомога довше, адже Москві це вигідно.

 

Нагадаємо, колишній ведучий українських каналів ТЕТ і Tonis  Данило Грачов, що перейшов працювати на НТВ, вибачився перед росіянами за свій колишній український патріотизм і одягнув для роботи в ефірі футболку з Путіним.

 

Як повідомляло видання «Дуся», наприкінці травня звільнився засновник російської радіостанції «Эхо Москвы» Сергій Корзун. «Того «Эха», яке ми починали в 1990-му, не стало. Організм ще працює, але «смерть мозку» вже настала», - аргументував він.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY