detector.media
09.06.2015 18:13
США нагородять Надію Савченко премією «За свободу» та проведуть відкриті слухання про неї у Конгресі
США нагородять Надію Савченко премією «За свободу» та проведуть відкриті слухання про неї у Конгресі

24 червня в Конгресі Сполучених штатів Америки пройдуть відкриті слухання у справі заарештованого в Росії народного депутата, льотчиці та делегата України в ПАРЄ Надії Савченко. Про це 9 червня на прес-конференції голова парламентського комітету з прав людини Григорій Немиря, повідомляють «Українські новини».

 

Колега пані Савченко за фракцією «Батьківщина» пан Немиря повідомив, що 12 червня за рішенням Атлантичної ради США у Вроцлаві (Польща) Надії Савченко буде вручена нагорода «За свободу».

 

Голова комітету з прав людини також розповів, що українська льотчиця ознайомилася з 27 з 38 томів своєї справи і висловив сподівання, що Надія Савченко буде звільнена у вересні.

 

Нагадаємо, 21 травня слідчий комітет Російської Федерації закінчив слідство у справі української льотчиці, народного депутата Надії Савченко. «Далі ознайомлення зі статтею 217 Кримінально-процесуального кодексу  Російської Федерації (об'єднання і виділення матеріалів досудового розслідування. - ТК)», - зазначив її адвокат Марк Фейгін. За його словами, вивчення матеріалів справи, імовірно, завершиться в другій половині липня.

 

Як писала «Детектор медіа», Басманний суд Москви продовжив арешт Надії Савченко до 30 червня.

 

24 квітня російське слідство пред'явило Надії Савченко звинувачення в остаточній редакції: пособництво у вбивстві двох журналістів ВДТРК улітку 2014 року на Донбасі, незаконному перетині кордону Росії, хоча наявні багато доказів того, що льотчицю викрали і перевезли через російський кордон. Вона своєї «провини» не визнала.

 

Наприкінці березня Російська Федерація офіційно відмовилася визнати дипломатичний імунітет народного депутата, делегата України в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Надії Савченко. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY