detector.media
09.06.2015 14:32
У СБУ заявляють, що Нацрада моніторить телеефір на Одещині після скарги на трансляцію каналу «Новороссия»
У СБУ заявляють, що Нацрада моніторить телеефір на Одещині після скарги на трансляцію каналу «Новороссия»

Служба безпеки України (СБУ) відреагувала на інформацію у соціальних мережах щодо нібито трансляції в одній із мереж кабельного телебачення міста Іллічівська (Одеська областіь) телеканалу терористичних організацій «Новороссия». Про це повідомляє zik.ua з посиланням на прес-центр СБУ.

 

8 квітня про трансляцію сепаратистського каналу у своєму Facebook написав народний депутат України, перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Ігор Мосійчук.

 

«У п'ятницю на мій телефон пролунав дзвінок від жителя Іллічівська, який повідомив, що в кабельній мережі міста транслюється телеканал "Новороссия". Я відразу не повірив. Подумав, що це фейк, провокація, але все-таки вирішив перевірити. Учора громадські активісти з Іллічівська повідомили мені результати перевірки. Дійсно "Іллічівське кабельне телебачення", директор Володимир Яворський, транслювало, а іноді і зараз включає в своїй мережі сепаратистський телеканал "Новороссия"», - повідомив він.

 

Нардеп також написав, що офіційно звернувся до голови Одеської обласної державної адміністрації Міхаїла Саакашвілі і керівника регіонального управління СБУ з вимогою негайно припинити трансляцію телеканалу «Новороссия» і покарати винних у пропаганді сепаратизму.

 

Як пише zik.ua, у СБУ повідомили, що у ході попередньої перевірки встановлено, що провайдер ретранслює канали, які дозволені Нацрадою України з питань телебачення та радіомовлення.

 

«Для виявлення фактів трансляції матеріалів сепаратистського характеру Управлінням СБ України в Одеській області спільно з Нацрадою розпочався цілодобовий моніторинг ефіру. З керівництвом кабельного оператора проведено профілактичну бесіду. Перевірка триває», - повідомили в СБУ.

 

Нагадаємо, 3 червня в окупованому терористами «ДНР» Донецьку було виведено з ладу підконтрольний ним радіотрансляційний центр. З сітки мовлення пропали підконтрольні терористам телеканали «Новороссия», «Оплот», «Первый республиканский». У повідомленні окупаційна влада зазначила, що «ведуться відновлювальні роботи».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY