detector.media
08.06.2015 19:03
Російська «фабрика тролів» може бути причетна до фейку про смерть сенатора Маккейна
Російська «фабрика тролів» може бути причетна до фейку про смерть сенатора Маккейна

Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн, відомий своєю підтримкою України, розмістив запис на власній Twitter-сторінці, який спростовує фейк про його смерть та вказує на причетність до створення і розповсюдження дезінформації «російської фабрики тролів». Про це повідомляє «Укрінформ».

 

«Чудове викриття від New York Times Magazine щодо пропагандистського агентства Володимира Путіна», - написав Джон Маккейн у Twitter після появи в інтернеті публікації та сотень коментарів про його смерть, вказавши посилання на розслідування цього видання діяльності російської «фабрики тролів» у Санкт-Петербурзі (Росія) під назвою «Агентство» , яке було здійснене американським журналістом Адріаном Ченом.

 

Напередодні один із російських сайтів оприлюднив інформацію із посиланням на Associated Press про нібито смерть у неділю, 7 червня, 79-річного сенатора Джона Маккейна. На сайті навіть вказувалося, що «Президент Сполучених Штатів висловив слова підтримки рідним і близьким сенатора, зазначивши величезний внесок Джона Маккейна в просуванні демократії по всьому світу».

 

Цю новину миттєво стали поширювати російськомовні користувачі соціальних мереж. Кількість таких коментарів нараховувалася сотнями, до того ж, більшість із низ мали образливий характер. 

 

Нагадаємо, 34-річна мешканка Санкт-Петербурга Людмила Савчук, яка заробляла гроші як кремлівський інтернет-бот, подала в суд на свого роботодавця за невиплату зарплати. Її мета - вивести компанію на чисту воду. Свідчення пані Савчук були використані у розслідуванні New York Times Magazine.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY