detector.media
08.06.2015 18:25
Польсько-шведсько-український фільм «Дибук. Історія мандрівних душ» здобув перемогу на Краківському МКФ
Польсько-шведсько-український фільм «Дибук. Історія мандрівних душ» здобув перемогу на Краківському МКФ

Документальна стрічка Кшиштофа Копчинського «Дибук. Історія мандрівних душ», знята за участі Польщі, Швеції та України, перемогла на  55-му Краківському міжнародному кінофестивалі. Про це повідомляється на сайті фестивалю.

 

Фільм відзначили в номінації «Кращий документальний фільм Національного конкурсу», хоча стрічка «Дибук. Історія мандрівних душ» змагалася одночасно й у Міжнародному конкурсі повнометражних документальних фільмів.

 

У 85-хвилинній стрічці дія розгортається в Умані (Україна) - місці прощі хасидів і водночас майданчику поширення українського націоналізму.

 

У тексті-оголошенні переможців зазначається, що фільм відзначено «за сміливість і безкомпромісність у демонструванні надзвичайно складної та універсальної проблеми взаємної нетерпимості у зіткненні з небезпеками сучасного світу».

 

 

Як повідомляється на сайті Національної спілки кінематографістів України (НСКУ), від України над фільмом працювали Національна кінематека України, кінокомпанія «МаГіКа-фільм» та Державне агентство України з питань кіно.

 

Як писала «Детектор медіа», зйомки фільму «Дибук» відбувалися в Україні в 2013 році. Копродюсером фільму виступили програмний директор фестивалю Docudays UA Геннадій Кофман (Україна) та Девід Хертіст (Швеція).

 

Нагадаємо, у 2013 році український режисер Сергій Лозниця здобув «Золотого дракона» Краківського кінофестивалю за короткометражний фільм «Лист».

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY