detector.media
08.06.2015 16:53
У проекті Міноборони-Мінінформполітики беруть участь переважно іноземні журналісти - українські не застраховані
У проекті Міноборони-Мінінформполітики беруть участь переважно іноземні журналісти - українські не застраховані

У проекті Embedded journalists (прикріплення журналіста за військовою частиною в зоні АТО. - ТК) беруть участь переважно іноземці, адже українські журналісти не мають страховок. Про це заступник міністра інформаційної політики України, радник міністра оборони Тетяна Попова повідомила 8 червня в ході прес-конференції «Перші результати від спільного проекту Міністерством інформаційної політики України (МІП) та Міністерство оборони України (МОУ) Embedded journalists», повідомляє «Укрінформ».

 

Нагадаємо, наприкінці квітня Міністерство оборони України спільно з Міністерством інформаційної політики України розпочали конкурс на участь в експерименті Embedded journalists за програмою американських прес-служб, яку впроваджують в Україні для тісної співпраці  військових і журналістів.

 

Пані Попова повідомила, що проект діє уже два тижні, впродовж яких декілька груп журналістів, переважно іноземних, попрацювали в зоні АТО. З українських медійників у проекті Embedded journalists зокрема взяв участь журналіст «Радіо Свобода» Михайло Штекель.

 

«Сьогодні в зону АТО виїхало чотири групи журналістів, і вже є заявки на наступний тиждень», - повідомила пані Попова.

 

Вона зазначила, що проблемним моментом є відстуність страхового полісу у вітчизняних журналістів, без яких ЗМІ не можуть працювати в зоні АТО. Через це в проекті здебільшого беруть участь іноземні медійники.

 

Однак за словами заступниці міністра інформаційної політики, «один український національний канал зміг застрахувати своїх журналістів і на цьому тижні відправити в зону АТО».

 

Тетяна Попова також повідомила, що наразі МІП працює з групою страхових компаній, з метою надання страховки більшій кількості працівників ЗМІ.

 

«Вона уточнила, що страховки різні: на кількість днів перебування в АТО, і коштують вони декілька тисяч гривень за тиждень. Крім того, страхові компанії вимагають загальної страховки на рік перебування в зоні АТО не більше 10 журналістів. Така страховка коштує  приблизно 40-50 тисяч гривень на рік», - повідомляє «Укрінформ».

 

Радник міністра інформаційної політики Олександр Бригинець зазначив, що страховка під час роботи в АТО необхідна, зокрема тому, що «все небезпечне трапляється по дорозі на передову і з неї».

 

Як повідомляла «Детектор медіа» 24 квітня, Міністерство оборони спільно з Міністерством інформаційної політики відкрили новий підрозділ прес-центру в приміщенні Донецької обласної цивільно-військової адміністрації в місті Краматорську (Донецька область), який координує радник міністра інформаційної політики Олександр Бригинець. Там працівники ЗМІ зможуть оперативно отримувати інформацію з передової та оформлювати прес-карти для роботи в зоні АТО.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY