detector.media
08.06.2015 12:41
Мінінформполітики проведе прес-конференцію щодо нової Концепції інформаційної безпеки України
Мінінформполітики проведе прес-конференцію щодо нової Концепції інформаційної безпеки України

Міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що 9 червня Міністерство інформаційної політики України планує представити громадськості і ЗМІ нову Концепцію інформаційної безпеки України. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на заяву міністра у Житомирі під час акції «Теплі долоні» на підтримку військових 95-ої бригади, які перебувають в зоні АТО.

 

За словами міністра, проект закону планують оприлюднити на прес-конференції у Києві 9 червня, а потім представити його у регіонах.

 

«Наприкінці травня його презентували, 9 червня буде прес-конференція, і ми його там оприлюднимо і поїдемо представляти по регіонах України», - сказав Стець.

 

Відповідаючи на запитання, що важливіше в умовах війни: свобода слова чи інформаційна безпека, міністр зазначив, що у вказаному проекті закону не буде проведено цієї межі між свободою слова та інформайіцною безпекою.

 

«Це - різні речі. В тому є ключова функція створеної при Міністерстві інформаційної політики експертної ради, до якої увійшли відомі журналісти і експерти. Саме в тому є велике напрацювання проекту закону, де не буде перейдено цієї межі між свободою слова та інформайіцною безпекою», - підкреслив Юрій Стець.

 

Щодо того, наскільки документ  змінить інформаційний простір України, міністр зазначив, що «держава має підтримувати та розвивати інформаційний простір, не можна, щоб інформаційна безпека і розвиток інформаційного простору - це були якісь хаотичні рухи, які у нас постійно відбуваються».

 

Міністр додав також, що Концепція інформаційної безпеки України покликана, серед іншого, підтримати фінансово певні інформаційні проекти, які стосуються історії держави.

 

Нагадаємо, Експертна рада при Міністерстві інформаційної політики у кінці травня закінчила роботу над Концепцією інформаційної безпеки України. Мова йде про стратегічну парадигму того, які виклики наразі має Україна в медіапросторі та як гарантувати свободу слова. У відомстві зазначають: надалі слід працювати на випередження, а не закриватись у глухій обороні від світових тенденцій.

 

Наступним етапом роботи експертної ради Мінінформполітики, інформує сайт відомства, стане направлення проекту Концепції інформаційної безпеки для експертної оцінки фахівцями із ОБСЄ та інших міжнародних організацій. А вже найближчим часом міністерство запланувало низку експертних обговорень в регіонах України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY