detector.media
05.06.2015 15:15
Президент не бачить необхідності змінити порядок формування Нацради
Президент не бачить необхідності змінити порядок формування Нацради

Президент України Петро Порошенко не має зауважень до роботи Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та не бачить необхідності змінювати порядок формування органу. Про це він заявив під час прес-конференції 5 червня.

 

Журналістка каналу «112» запитала у Президента, наскільки важливою є свобода слова. «Як ви вважаєте, чи не потрібно переформатувати орган, який регулює свободу слова, зважаючи на те, що членів Нацради обирають найвищі керівні органи держави, в тому числі і ви, пане Президенте. Як ви вважаєте, чи дійсно за таких умов може бути свобода слова?», - поцікавилась журналістка.

 

«Я вважаю, абсолютно щиро, що в Україні є безпрецедентна свобода слова. Наша прес-конференція є цьому підтвердженням. І функціонування вашого каналу є підтвердженням свободи слова. І я не вважаю необхідним змінити конституційний порядок формування Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Більше того, як і більшість представників ЗМІ, я не маю серйозних зауважень до роботи цього надзвичайно важливого регулятора», - наголосив Петро Порошенко.

 

У вступному слові перед конференцією Президент теж зауважив, що журналісти в Україні працюють в умовах безпрецедентної свободи слова, як для країни, яка веде війну.

 

Нагадаємо, у відповідь на інше запитання «Детектор медіа» Петро Порошенко сказав, що прозорість медіавласності - принципове питання національної безпеки країни, тому він очікує, що парламент найближчим часом проголосує за відповідний закон. Він також пообіцяв найближчим часом доукомплектувати Національну раду з питань телебачення і радіомовлення.

 

На прес-конференції Президент заявив, що українські ЗМІ працюють «в умовах безпрецедентної свободи слова». Він також закликав ЗМІ, особливо регіональні, до відповідального висвітлення виборів органів місцевого самоврядування.

 

Прес-конференцію Президента України Петра Порошенка 5 червня відвідали 180 журналістів, але жодного представника російських ЗМІ не було акредитовано.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY