detector.media
05.06.2015 11:23
На виставці конкурсу фотожурналістики World Press Photo роботи українців будуть представлені в «Українському виклику»
На виставці конкурсу фотожурналістики World Press Photo роботи українців будуть представлені в «Українському виклику»

Вперше в історії головного міжнародного конкурсу медійної фотографії World Press Photo участь українських представників буде оформлена у вигляді окремої експозиції під назвою «Український виклик». Про це повідомляє прес-служба каналу «1+1».

 

Роботи двадцяти двох українських фотожурналістів, які взяли участь у всесвітньо відомому конкурсі World Press Photo, будуть представлені на виставці, що буде проходити 10-30 червня в Національному музеї Тараса Шевченка.

 

Нагадаємо,Україна вперше в історії конкурсу приймає виставку на початку світового турне, майже відразу після її презентації в Нідерландах - країні-організатора конкурсу. Відкриття фотовиставки відбудеться 10 червня в Національному музеї Тараса Шевченка, в Києві. Ведучою церемонії стане Наталія Мосейчук, телеведуча ТСН каналу «1+1».

 

На виставці можна буде ознайомитися з унікальними фотороботами конкурсантів World Press Photo15 про драматичні події, які пережила Україна в минулому році. Проект реалізується у партнерстві з громадською організацією «Камера обскура», Школою фотографії Віктора Марущенка, під патронатом Телевізійної служби новин (ТСН) каналу «1+1» та за підтримки партнера World Press Photo компанії Canon.

 

Паралельно з виставкою будь-який бажаючий зможе ознайомитися з фотороботами на спеціально створеному сайті photo.tsn.ua, а також, починаючи з 9 червня, віддати свій голос за найкращу з фотографій.

 

За результатами голосування будуть визначені троє переможців, які отримають цінні призи від компаній Canon і EastPack на церемонії нагородження 30 червня. Головний приз «Українського виклику» за перше місце - камера Canon EOS M3.

 

 

Також під час виставки буде відкритий для відвідування мультимедійний спецпроект інтернет-журналу Bird in Flight. За підтримки фотобанку Depositphotos журнал представить унікальну підбірку проектів українських фотографів різних років.

 

World Press Photo - найавторитетніший міжнародний щорічний огляд фотожурналістики, який багато в чому визначає стандарти професії. Щороку міжнародне незалежне журі, що складається з професійних фотографів і фоторедакторів ЗМІ, оцінює роботи претендентів у 9-ти різних категоріях, представлені фотожурналістами, агентствами, газетами і журналами з усіх куточків світу.

 

Акредитація на прес-конференцію і церемонію відкриття виставки «Український виклик» в рамках World Press Photo 15: Ольга Костирко,  (097) 595 23 63, kostyrkoolya@gmail.com.

 

Нагадаємо, що серед цьогорічних переможців конкурсу World Press Photo  були фотографії і з України. Джером Сессіні (Jérôme Sessini) з фото агенції Magnum Photos отримав першу та другу премію у категорії Spot News із двома фото-есеями з України. Перший знятий після катастрофи літака Malaysia Airlines Flight у липні, другий - наприкінці протестів на Майдані Незалежності у Києві у лютому. Крім того у категорії General News також перемогло фото з України. На знімку Сергія Ільницького (European Pressphoto Agency) зафіксовано мінометний обстріл у Донецьку.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY