detector.media
04.06.2015 20:52
Льовочкін готовий свідчити у справі про вбивство Бузини – хоча його викликають у справі Калашникова
Льовочкін готовий свідчити у справі про вбивство Бузини – хоча його викликають у справі Калашникова

Народний депутат «Опозиційного блоку», один з власників каналу «Інтер» Сергій Льовочкін заявив, що готовий свідчити у справі про вбивства публіциста Олеся Бузини і колишнього депутата Олега Калашникова, хоч і вважає їх розслідування політичним фарсом. Про це йдеться на офіційному сайті політичного блоку.

 

Сергій Льовочкін заявив, що розслідування, які проводить МВС, не ставить завданням встановлення причини вбивств і особи вбивць, тому йому «не цікаво брати участь в цьому спектаклі, зрежисованому вождями "Народного фронту"».  

 

Він також стверджує, що у цих вбивств були політичні мотиви. «Вони намагаються приховати від української та міжнародної громадськості політичні мотиви цих вбивств», - вважає бізнесмен.

 

Водночас він заявляє, що не отримував повістки на допит, яка б відповідала вимогам КПК. За словами депутата, він «другий тиждень чує, що НФ намагається по-дурному його скомпрометувати».

 

«Я ж відповідаю "фабрикантам" справ проти опозиції з "Народного фронту" прямо зараз: з Калашниковим був знайомий по Верховній Раді, контактів з ним не підтримував з 2012 року, ніколи не мав з ним жодних фінансових відносин і ніяких боргових зобов'язань перед ним», - сказав Сергій Льовочкін.

 

Народний депутат також закликав представників «Народного фронту» в МВС зайнятися «тотальною корупцією в уряді, МВС, розслідуванням смертей на Майдані, масового вбивства в Одесі, вуличної злочинності, політичних вбивств в Києві, злочинів проти журналістів».

 

Нагадаємо, 4 червня народний депутат («Народний фронт»), радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко із трибуни парламенту попросив Верховну Раду зобов'язати народного депутата («Опозиційний блок»), одного з власників каналу «Інтер» Сергія Льовочкина з'явитися на допити в справі про загибель екс-нардепа-регіонала Олега Калашникова і показав відповідне звернення глави МВС Арсена Авакова. Він додав, що повістки відсилалися через апарат ВР.

 

Перед цим  офіційний сайт МВС повідомив, що 28 травня народний депутат Сергій Льовочкін, який є власником міноританого пакету акцій Inter Media Group Limited (група каналів «Інтер»),  не з'явився на допит до Головного слідчого управління МВС України у рамках розслідування кримінального провадження за фактом умисного вбивства екс-нардепа Олега Калашникова. Метою процесуальної дії є встановлення обставин знайомства загиблого та Сергія Льовочкіна. Крім того, слідчі з'ясовуватимуть їхні взаємовідносини, коло спілкування, наявність можливих боргових зобов'язань, конфліктних ситуацій, погроз, спільних проектів, у тому числі - пов'язаних із Партією регіонів та передвиборчою компанією.

 

«У зв'язку з неявкою Сергія Льовочкіна до МВС, органи слідства повторно направили йому повістку для проведення допиту в якості свідка, що призначений на 2 червня 2015 року», - повідомляє МВС.

 

Раніше МВС повідомило, що у рамках розслідування кримінального провадження за фактом умисного вбивства екс-нардепа Олега Калашникова у слідчих Головного слідчого управління МВС України виникла необхідність допитати як свідків народного депутата Сергія Льовочкіна та екс-нардепа-регіонала Сергія Клюєва.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY