detector.media
03.06.2015 14:46
Затриманих у Києві журналістів каналу «Россия 24» відпустили після перевірки
Затриманих у Києві журналістів каналу «Россия 24» відпустили після перевірки

СБУ після перевірки відпустила журналістів каналу «Россия-24», затриманих 2 червня у центрі Києва, за відсутністю в їхніх діях складу правопорушення. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на радника голови Служби безпеки України Маркіяна Лубківського.

 

«Одна з затриманих, жінка, є громадянкою РФ, а її колега оператор - на жаль, є громадянином України. Разом із тим після перевірки в СБУ цих осіб відпустили, тому що в їхніх діях не було зафіксовано жодних порушень. Точніше вони не встигли вчинити жодних порушень», - заявив Маркіян Лубківський на брифінгу у середу, 3 червня.

 

«Але ми дуже ретельно співпрацюємо з громадськими активістами та з колегами МВС та ГПУ і відстежуємо перебування на території України російських журналістів, які є учасниками інформаційної війни проти України», - додав він.

 

Нагадаємо, громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Київська міська варта» заявило, що 2 червня на Майдані Незалежності в Києві їх патрульна служба затримала журналістів телеканалу «Россия 24» і передала їх співробітникам Служби безпеки України. Зокрема активісти повідомили про затримання оператора Максима Гриневича  та журналістки Ксенії Колчіної, яка начебто перебуває на території України нелегально. Водночас головний редактор російського телеканалу Євген Бекасов заперечив затримання на Майдані Незалежності в Києві журналістів російського телеканалу «Россия 24».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY