detector.media
02.06.2015 16:45
«Народний фронт» наполягає на ухваленні закону про прозорість медіавласності
«Народний фронт» наполягає на ухваленні закону про прозорість медіавласності

Фракція «Народний фронт» у Верховній Раді наполягає на ухваленні закону про прозорість медіавласності і сподівається, що на цьому тижні профільний комітет розгляне відповідний законопроект. Про це 2 червня на брифінгу в парламенті заявив народний депутат Микола Княжицький, якого цитує УНІАН.

 

«Саме виходячи з непрозорості медіавласності, ми наполягаємо не ліцензувати ті ЗМІ, які не можуть довести, хто насправді є їх власником. Одним з таких є телеканал "Інтер"», - заявив Княжицький.

 

Він зазначив, що фракція «Народного фронту» підтримує і вітає об'єктивне висвітлення засобами масової інформації подій, в тому числі і критичного змісту, однак фракція не розуміє, як можна видавати ліцензію медіа, жоден з власників якого невідомий.

 

«Слова Фірташа і Льовочкіна, що вони начебто є власниками цього каналу, не підтверджуються жодним документом, немає жодних доказів, що телеканал "Інтер" справді переоформив 29% акцій і викупив їх у російського "Первого канала". За нашою інформацією, гроші за такою транзакцією досі не надходили», - стверджує Микола Княжицький.

 

«За іншими даними, якщо такі гроші і надходили, то їх походження неможливо зрозуміти. Тому ми абсолютно переконані, що поки в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення та в суспільстві не будуть переконані в тому, що ми не видаємо ліцензії на ідеологічний "відстріл" нашим убивцям, що ми не видаємо ліцензії агресору - підтримувати його є неможливим», - заявив народний депутат.

 

На думку Миколи Княжицького, в умовах воєнної агресії дозволяти інформаційну агресію всередині країни є злочином.

 

Нагадаємо, 20 травня Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики переніс на наступне засідання розгляд законопроекту № 1831 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення», внесений народними депутатами Миколою Княжицьким та Вадимом Денисенком.

 

Робоча група, яка працювала при Комітеті, запропонувала низку своїх пропозицій щодо цього законопроекту. Якщо Микола Княжицький і Вадим Денисенко не погодяться з такими змінами, члени робочої групи не підтримають законопроект №1831 і рекомендуватимуть парламенту його відхилити. Натомість зареєструють власний законопроект.

 

Як писала «Детектор медіа», автори законопроекту № 1831 запропонували свій механізм забезпечення прозорості медіавласності та вдосконалення процедури ліцензування мовників і провайдерів Національною радою з питань телебачення і радіомовлення. Зокрема, вони пропонують визначити термін «кінцевий вигодоодержувач».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY