detector.media
02.06.2015 16:40
У Києві активісти затримали журналістів каналу «Россия 24» і передали СБУ
У Києві активісти затримали журналістів каналу «Россия 24» і передали СБУ

Громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Київська міська варта» заявляє, що 2 червня на майдані Незалежності в Києві її патрульна служба затримала журналістів телеканалу «Россия 24» і передала їх співробітникам Служби безпеки України. Про це йдеться в повідомленні «Київської міської варти» у Facebook.

 

«Сьогодні на Майдані Незалежності патрульна служба "Київської Міської Варти" ідентифікувала журналістів телеканалу "Россия 24", що намагалися використати черговий проплачений мітинг під Стелою Незалежності для своїх пропагандистських цілей. Представники брехливих ЗМІ були передані співробітникам СБУ. До складу знімальної групи входили громадяни Російської Федерації: оператор Гриневич Максим Георгійович та журналіст Колчіна Ксенія Борисівна, яка перебуває на території України нелегально», - йдеться в повідомленні активістів.

 

У прес-центрі Служби безпеки України, куди «Детектор медіа» звернулася по коментар, порадили телефонувати до МВС.

 

Водночас речник ГУ МВС у місті Києві Юлія Мусташ повідомила «Детектор медіа», що цією справою займається не міліція, а СБУ. За її даними, представників «России 24» запросили до найближчого відділку міліції - Печерського, куди приїхали представники СБУ проводити з ними співбесіду.

 

Подальша доля затриманих представників «России 24» - невідома.

 


 

 

 

 


 

«Детектор медіа»

Фото - Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY